Stari vučjak sa nasipa i dalje čeka spas - www.lobi-info.rs

Stari vučjak sa nasipa i dalje čeka spas

2 minuta za čitanje
Vučjak napušten na nasipu, LOBI

Deponija na nasipu na Crvenki, koja je nedavno napokon uklonjena, postala je utočište za vučjaka koji je bezdušno izbačen od strane bivših vlasnika.

Pas je u dobrom zdravstvenom stanju, nije bolestan ali zbog starosti mu otkazuju zadnje noge. Znamo da životinje ne mogu same da se snađu bez funkcije zadnjih nogu tako da je ovom psu budućnost neizvesna.

Na svu sreću, još uvek ima dobrih ljudi, ljubitelja životinja, koji obilaze popularnog Vučka i odnose mu hranu i vodu. Bez njihove pomoći verovatno bi odavno izgubio životnu bitku.

Vučjak napušten na nasipu, LOBI

„Obilazim ga stalno na deponiji. I dalje je sam. Javila se jedna žena iz Šapca koja je navodno htela da ga udomi ali se više ne javlja na telefon. Vučko je pregledan i nema nikakvih tragova bolesti osim svojih godina. Star je i zadnje noge mu otkazuju. Vlasnici su ga upravo zbog toga i odbacili“, kaže Nadica Maksimović Grković.

„Pas je dobar i pametan. Svaki put kad odem da ga obiđem, da mu odnesem vodu i hranu, on mi se obraduje a kad treba da krenem, on predoseti i ustane pre mene, pogleda me tužno, sa bolom i razočarenjem, skloni se od mene, više neće ni da me pogleda i samo što mi ne kaže ‘Što si dolazila kad me ne vodiš sa sobom’. Neverovatno koji je to osećaj“, priča Nadica.

Na ovoj bivšoj deponiji nedavno je pronađen i pas koga su neka bića (ne možemo ih nazvati ljudima) stegla žicom oko stomaka i ostavila da ugine. Na svu sreću, taj pas je spasen.

Hvala ljudima koji paze na Vučka, hrane ga i održavaju u životu. Da nije njih, on bi već odavno skončao. Naravno, njemu su potrebni stalan dom, nega i ljubav i bilo bi idealno da se javi neko ko može i želi sve to da mu pruži jer ne samo da Vučko traži, već i daje ljubav i vernost i svakako će budućem vlasniku ulepšati svaki dan.

Leave a Reply

Bosanac novi trener BSK Borča - 2015
Prethodna priča

Bosanac novi trener BSK Borča

Krnjaca dobila teren za mali fudbal - 2015
Sledaća priča

Krnjača dobila teren za mali fudbal

Poslednje od Najnovije lokalne vesti