in

Šta radovi na obilaznici oko Beograda donose levoj obali

Izgradnja obilaznice je za Beograd krucijalna jer će se na taj način sav saobraćaj koji dolazi iz pravca Mađarske i Hrvatske, a ide prema Crnoj Gori i Makedoniji, preusmeriti van Beograda i tako pre svega rasteretiti deo auto-puta koji prolazi kroz grad, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za RTS.

U planu je da se Obilaznica, nakon završetka radova do Bubanj potoka, produži prema Pančevu, za šta će biti potrebno da se izgradi veliki drumsko-železnički most kod Vinče. Kada svi ti radovi budu gotovi, Pančevo će biti uključeno u Obilaznicu oko Beograda – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd radi na izgradnji još dve obilaznice od kojih je jedna spoljna magistralna tangenta koja bi trebalo da poveže tri ulazna pravca u Grad – auto put E75,  Smederevski put odnosno Bulevar kralja Aleksandra i Pančevački put.

Tu će biti i novi most kod Ade Huje preko Dunava, čiju izgradnju počinjemo 2020. godine. Unutrašnji magistralni prsten bi trebalo da poveže Pančevački most sa Novim Beogradom, preko Čukarice, koristeći Most na Adi.

Ideja kako bi mogao da izgleda Most kod Ade Huje

U sklopu tih radova planirana je i izgradnja tunela ispod Topčidera koji će izlaziti na Autokomandu, a od tog dela grada će kao mini auto-put ići ka Pančevačkom mostu.

Kada te tri saobraćajnice budu završene moći ćemo da kažemo da Beograd ima uređen saobraćaj i tada će građani moći veoma brzo i lako da stižu do određenih delova grada bez ulaska u centar – dodao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naglasio da će se na taj način u potpunosti eliminisati tranzitni saobraćaj, gužve će biti smanjene, a auto-put rasterećen.

Očekujemo da će 2020. godine početi izgradnja mosta preko Dunava kod Ade Huje, što je dokaz da su projekti za najvažniji infrastrukturni objekte već pri kraju i preostalo je da se započne sa radovima – zaključio je Vesić.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Večeras je potpuno pomračenje Meseca, najduže u ovom veku

Zbog novog pravilnika, svako drugo vozilo ne prolazi tehnički