in

Sramota kod OŠ „Stevan Sremac“ u Borči!

Sramota kod Oš "Stevan Sremac" u Borči

Juče je počelo drugo polugodište. Mnogi roditelji dece iz OŠ „Stevan Sremac“ u Borči kontaktirali su nas želeći da ukažu na probleme sa kojima su se susreli njihovi najmlađi.

Konstatovali smo da je zatvorena glavna ulica Trg oslobođenja. Zbog šiblja je nebezbedna i druga ulica kod zadnjeg dela škole, a nedaleko od ulaza nalazi se deponija građevinskog otpada i đubreta u ulici Branka Radičevića.

Kako saznajemo iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije, u ulici Trg oslobođenja u toku su radovi na sanaciji dotrajalih cevi i zamena novim.

Sramota kod  Oš "Stevan Sremac" u Borči21.05.2014.

Pogledajte šiblje na krivini kod groblja, koje je potpuno ruglo ali i krajnje nebezbedno za male učesnike u saobraćaju. Mnoga deca noću prolaze pored ove krivine!

Zato smo zamolili Gradsko zelenilo da što pre urgira i očisti ovaj prostor.

Sramota kod  Oš "Stevan Sremac" u Borči21.05.2014.

Majka koja je čekala ćerku posle nastave kaže:Radovi  je trebalo do sada da se završe, pre nego što su deca krenula u školu. Znamo da je neophodno promeniti cevi ali takve stvari se planiraju. Okolne ulice ove škole su non stop kritične i potpuno nebezbedne.“ (Upravo je spomenula ovu situaciju od ranije, a kvarovi su novonastali na samo par metara).

Sramota kod  Oš "Stevan Sremac" u Borči21.05.2014.

„Deca ponekad moraju da lutaju drugim ulicama kako bi došla do glavnog ulaza. Pored toga, deponije sa đubretom i  šutom na samo pet metara od škole su sramota!“

Sramota kod  Oš "Stevan Sremac" u Borči21.05.2014.

Nadamo se da će nadležni u što kraćem roku sanirati kvarove i opomenuti ili kazniti ljude koji zidaju zgrade i ostavljaju deponije za sobom.Verujemo da će i Gradsko zelenilo da učini ulice bezbednijim.

Verujemo da komunalna policija i inspekcija ne moraju da budu krajnji aktivisti, već da se o bezbednosti dece treba misliti unapred.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Sutra bez struje pojedine ulice u Borči i Krnjači-2014

Isključenja struje u Krnjači i Borči za naredna dva dana

Mladić uboden nožem, preuzet na Zrenjaninskom putu 22.1.2015.

Mladić uboden nožem! Preuzet na Zrenjaninskom putu