in

Socijalni stanovu u Jabučkom Ritu dobili vlasnike

U petak, 25. septembra, 15 romskih porodica dobilo je ključeve svojih stanova u Jabučkom Ritu. Ovaj projekat nazvan je „Sagradimo dom zajedno“ i vredan je 280.000 evra.

Zgrada sa socijalnim stanovima, o kojima je bilo reči i krajem avgusta prethodne godine, u Jabučkom Ritu juče je dobila i svoje vlasnike. Svečanom otvaranju zgrade i dodeljivanju ključeva prisustvovali su mnogi zvaničnici koji su najavili i nastavak ovog projekta kojim treba da se zbrine preko 170 ugroženih porodica.

„Sagradimo dom zajedno“ je projekat vredan 3,6 miliona evra i predstavlja primer uspešne saradnje Evropske unije, Grada Beograda i Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Na dodeli ključeva istaknuto je da ovaj projekat namerava da zbrine pripadnike najugroženijih grupa u gradu.

„Za EU je zaštita najugroženijih stanovnika jedan od prioriteta, bilo da su to izbeglice, interno raseljena lica ili ljudi kojima je ta pomoć najpotrebnija“, rekao je Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, koji je takođe prisustvovao otvaranju.

Do sada je projektom „Sagradimo dom zajedno“ zbrinuto 78 romskih porodica što je izuzetan pomak:

„Deca iz ovih porodica na ovaj način stekla mogućnost da se školuju što je jedan od načina integracije Roma u društveni život Srbije“, istakao je Vitomir Mihailović, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine u Srbiji.

Šta će biti sa socijalnim stanovima u Ovči, videćemo, nadamo se, u skoroj budućnosti.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Dve nesreće na Zrenjanincu za manje od sat vremena

Kamion pao sa Pančevačkog mosta

Muškarac pao sa Pančevačkog mosta