Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Socijalni stanovu u Jabučkom Ritu dobili vlasnike

u Vesti od

U petak, 25. septembra, 15 romskih porodica dobilo je ključeve svojih stanova u Jabučkom Ritu. Ovaj projekat nazvan je „Sagradimo dom zajedno” i vredan je 280.000 evra.

Zgrada sa socijalnim stanovima, o kojima je bilo reči i krajem avgusta prethodne godine, u Jabučkom Ritu juče je dobila i svoje vlasnike. Svečanom otvaranju zgrade i dodeljivanju ključeva prisustvovali su mnogi zvaničnici koji su najavili i nastavak ovog projekta kojim treba da se zbrine preko 170 ugroženih porodica.

„Sagradimo dom zajedno” je projekat vredan 3,6 miliona evra i predstavlja primer uspešne saradnje Evropske unije, Grada Beograda i Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Na dodeli ključeva istaknuto je da ovaj projekat namerava da zbrine pripadnike najugroženijih grupa u gradu.

Zanimljivo:  Saobraćajni udes u Bratstva i jedinstva, moguće su gužve

„Za EU je zaštita najugroženijih stanovnika jedan od prioriteta, bilo da su to izbeglice, interno raseljena lica ili ljudi kojima je ta pomoć najpotrebnija”, rekao je Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji, koji je takođe prisustvovao otvaranju.

Do sada je projektom „Sagradimo dom zajedno” zbrinuto 78 romskih porodica što je izuzetan pomak:

„Deca iz ovih porodica na ovaj način stekla mogućnost da se školuju što je jedan od načina integracije Roma u društveni život Srbije”, istakao je Vitomir Mihailović, predsednik Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine u Srbiji.

Šta će biti sa socijalnim stanovima u Ovči, videćemo, nadamo se, u skoroj budućnosti.

Povezane teme:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh