in

Škole se ne zatvaraju za sada, ali sistem za nastavu od kuće se testira

Pitanje zatvaranja škola zbog korona virusa izazvalo je veliku buru i polemiku u javnosti. Ipak, struka je rekla svoje – škole, vrtiće i fakultete u ovom trenutku ne treba zatvarati!

Premijerka Ana Brnabić istakla je danas da je ona bila stava da škole treba zatvoriti, ali da je poslednju reč dala „struka“, odnosno epidemiolozi.

Kon je istakao da svi podaci koji su dobijeni od njihovih kolega iz Kine, kažu da deca gotovo ne obolevaju i da se bolest kod njih prolazi asimtomatski. Sa njim se složio i infektolog Mijomir Pelemiš, koji je rekao da niko još u celom svetu nije objavio da deca imaju tešku bolest.

Ipak, Predsednica Vlade kaže da je u toku testiranje sistema za nastavu od kuće, ukoliko u jednom trenutku struka bude rekla da škole treba da se zatvore zbog novog korona virusa.

Ona je naglasila da je važno da sistem bude spreman, da se u tom slučaju nastava nastavi putem digitalnih nastavnih sadržaja.

Molim roditelje, nastavnike i direktore škola, kao i sve zaposlene u obrazovanju da razumeju to i da slušamo stručnjake. Moguće je da će se ova situacija promeniti, ali nama je zaista svaki dan važan – rekla je Brnabić.

Inače svi nadležni su se složili da će se situacija sa širenjem virusa pratiti i da će u skaladu sa tim odluku o eventualnom zatvaraaju škola promeniti kada i ako to bude potrebno.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Litija i moleban koji su zakazani za nedelju u Borči se ne otkazuju

Na Pančevačkom mostu gužve u smeru ka levoj obali