in

Predložena zabrana većih okupljanja u zatvorenom, ali škole rade normalno

Kako saznajemo, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je predložio da svi zatvoreni skupovi biti zabranjeni, dakle sve utakmice u zatvorenom, koncerti i slična okupljanja. Ipak, ova zabrana ne važi za sportove na otvorenom – poput fudbalskih utakmica – koje će se i dalje igrati pred publikom.

Uvedena je i pojačana kontrola graničnih prelaza, pa će manji prelazi će biti isključeni kako bi nadležni organi mogli bolje da kontrolišu veće granične prelaze.

Posebn apel upućen je našim ljudima koji su na radu u inostranstvu, da ne dolaze za Uskrs sa teritorije Nemačke, Italije, Švajcarske, kao i da se da ne organizuju svadbe, krštenje i slična veća okuljanja.

Čitav cilj ove borbe je spašavanje života. Tako će virus biti usporen i tako ćemo imati manje teških slučajeva – rekao je epidemiolog Predrag Kon.

On je istakao i da je zabrana javnog okupljanja jako korisna. Biće poteškoća u sprovođenju, ali će se pozitivni rezultat videti.

Ipak nastaviće se sa praćenjem izostajanja iz škole. Ukoliko se bude primetilo bilo šta u vezi sa izostajanjem, tada ima smisla ukidanje škola – dodao je Kon

Što se tiče škola stav je bio jedinstven i škole za sada normalno nastavljaju sa radom.

Sekretarijat za javni prevoz poslao je zahtev svim prevoznicima u javnom linijskom prevozu putnika u Beogradu da se pojačaju mere čišćenja i održavanja higijene u vozilima javnog prevoza zbog pojave korona virusa.

To podrazumeva, pre svega, svakodnevnu pojačanu dezinfekciju unutrašnjosti vozila, vozačke kabine, rukodržača, validatora, sedišta.

Ako bude data preporuka nadležnih službi, u ubotrebi će biti i zaštitne maske za vozno i kontrolno osoblje.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Stanari uplaćuju održavanje zgrade, a profesionalni upravnik pokupi novac

    CK „Vlada Divljan“ otkazao sve događaje do daljnjeg