in

Skokovi u slavu pobede na „Lisičjem jarku“

Skokovi u slavu pobede na Lisičjem Jarku u Padinskoj Skeli - 2015

Sutra, u petak 22. maja, sa početkom u 14 h, na aerodromu „Lisičji jarak“ započeće manifestacija „Balkanski padobranski skok prijateljstva“ u čast 70 godina pobede nad fašizmom.

Skoro stotinu padobranaca iz 13 zemalja tokom tri dana skakaće od jutra do mraka.

Srpskim padobranskim veteranima ali i aktivnim padobrancima pridružiće se kolege iz Rusije, Bugarske, Velike Britanije, Francuske, Španije, Švajcarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Belgije i Makedonije.

Između ostalih, učestvovaće i osvedočeni prijatelj srpskog naroda, nekadašnji vođa francuskih specijalaca, nosilac ordena „Svetog Save“ g pukovnik Žak Ogar.

Organizatori ovog skupa su padobranski klub „Arhistratig“ iz Beograda i Vazduhoplovni savez Srbije uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta, kao i veliku podršku Ministrastva unutrašnjih poslova, Ministarstva rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja. Iz Ministarstva je najavljeno je da će ministar Aleksandar Vulin svečano otvoriti manifestaciju.

Skokovi u slavu pobede na Lisičjem Jarku u Padinskoj Skeli - 2015

Padobranci će iskakati sa visina 1500-3000 m iz dva aviona „Cesne“ 206 i 182.

Među veoma iskusnim padobrancima i instruktorima skakaće i padobranski početnici kojima će ovo biti svojevrsna prilika da prošire svoje znanje iz ovog atraktivnog vazduhoplovnog sporta.

Uz solo skokove padobranci će organizovati i tandem skokove za sve zainteresovane građane. Ulaz na aerodrom „Lisičji jarak“ biće slobodan.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Hitna pomoc - Borca - 2013

    Ponovo pravimo posao Hitnoj pomoći

    Humanitarni koncert Solidarnost sa slepima Palilule-2015

    Humanitarni koncert „Solidarnost sa slepima Palilule“