Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Skokovi u slavu pobede na Lisičjem Jarku u Padinskoj Skeli - 2015

Skokovi u slavu pobede na „Lisičjem jarku”

u Najnovije sportske vesti od

Sutra, u petak 22. maja, sa početkom u 14 h, na aerodromu „Lisičji jarak” započeće manifestacija „Balkanski padobranski skok prijateljstva“ u čast 70 godina pobede nad fašizmom.

Skoro stotinu padobranaca iz 13 zemalja tokom tri dana skakaće od jutra do mraka.

Srpskim padobranskim veteranima ali i aktivnim padobrancima pridružiće se kolege iz Rusije, Bugarske, Velike Britanije, Francuske, Španije, Švajcarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Belgije i Makedonije.

Između ostalih, učestvovaće i osvedočeni prijatelj srpskog naroda, nekadašnji vođa francuskih specijalaca, nosilac ordena „Svetog Save“ g pukovnik Žak Ogar.

Organizatori ovog skupa su padobranski klub „Arhistratig“ iz Beograda i Vazduhoplovni savez Srbije uz pokroviteljstvo Ministarstva omladine i sporta, kao i veliku podršku Ministrastva unutrašnjih poslova, Ministarstva rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja. Iz Ministarstva je najavljeno je da će ministar Aleksandar Vulin svečano otvoriti manifestaciju.

Zanimljivo:  U naredne tri godine Al Dahra investira u PKB 30 miliona evra

Skokovi u slavu pobede na Lisičjem Jarku u Padinskoj Skeli - 2015

Padobranci će iskakati sa visina 1500-3000 m iz dva aviona „Cesne” 206 i 182.

Među veoma iskusnim padobrancima i instruktorima skakaće i padobranski početnici kojima će ovo biti svojevrsna prilika da prošire svoje znanje iz ovog atraktivnog vazduhoplovnog sporta.

Uz solo skokove padobranci će organizovati i tandem skokove za sve zainteresovane građane. Ulaz na aerodrom „Lisičji jarak” biće slobodan.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Najnovije sportske vesti

Idi na Vrh