in

Silovatelj iz Jabučkog rita prvo uhapšen zbog prostitucije

Silovatelj Dauta Đogaj je najpre uhapšen jer je terao na prostituciju izvesnu J.R (23) u iznajmljenoj kući u Kotežu. Nakon toga Odeljenje za suzbijanje trgovine ljudima beogradske uprave za strance, podnelo je novu krivičnu prijavu zbog sumnje da je seksualno eksploatisao, držao zaključanu izvesnu M.A.(24) u naselju Jabučki rit.

Dauta Đogaji nalazi se u pritvoru od 23. oktobra jer se tereti da je J.R. terao na prostituciju u iznajmljenoj kući u Kotežu.Elem, policija je uhapsila Roberta R. (24) iz Kladova koji je svoju suprugu J.R. (23) naterao na uličnu prostituciju u parku kod Ekonomskog fakulteta. Nesrećna žena je zarađivala 1.000 dinara po mušeriji pa je Robert predao Đogaju.

Đogaj je nesrećnu ženu zaključao i iznajmljenoj kući u Kotežu i nudio je za grupni seks po ceni od 9.000 dinara. Devojka je zadobila teške telesne povrede, nakon nekoliko odnosa i završila u bolnici a njen muž i Đogaj u zatvor.

Odeljenje za suzbijanje trgovine ljudima beogradske uprave za strance, podnelo je novu krivičnu prijavu zbog sumnje da je seksualno eksploatisao, držao zaključanu izvesnu M.A.(24) u naselju Jabučki rit.

Od jula do novembra 2012. godine Đogaj je žrtvu primoravao uz pretnje smrću da napusti baraku u kojoj je stanovala sa svoje petoro dece i da se doseli u baraku u Jabučkom ritu. Oduzeo joj je sva dokumenta, držao je zaključanu, seksualno se iživljavao a njenu decu je takođe držao u pritvoru, batinajući ih čim god stigne.

Da afera bude još veća, partneri iz EU poslali su dopis da gradske službe ne mogu skinuti Đogaja sa spiska za trajno rešenje stambenog pitanja jer zadovoljava kriterijume raseljenog lica iz nehigijenskog naselja kod Belvila, takođe i raseljenog lica iz Prizrena. Zato je Đogaj dobio mobilni kontejner u Jabučkom ritu i ostao na spisku kao osoba za obaveznu dodelu stana jer krivični dosije ne spada u kriterijume za to.

Đogaj je u pritvoru od 23. oktobra a da li će zakon pokazati svoju snagu bez obzira što se radi o raseljenom licu, vreme će pokazati. Ali do tada prisetimo se Đilasove rečenice „Naša ideja nije da pravimo geto, već da kroz jedan proces učinimo da određeni način života bude prihvatljiviji i njima i njihovim novim komšijama u Jabučkom ritu”!

Slika: Ilustracija

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    PKB izgubio od Crvene Zvezde u Padinskoj Skeli - 07.11.2013

    PKB izgubio od Crvene Zvezde u Padinskoj Skeli

    Dan primirja u Prvom svetskom ratu - 11.11.2013

    Ponedeljak je neradan dan, ali ne za sve