in

Ponedeljak je neradan dan, ali ne za sve

Dan primirja u Prvom svetskom ratu - 11.11.2013
Dan primirja u Prvom svetskom ratu - 11.11.2013

Neradni praznik, 11 novembar, mnogi će iskoristiti za kratko, zanimljivo putovanje ili kratak odmor, dok će drugi vredno raditi i zaboraviti na praznik koji se slavi kao dan kada je potpisano primirje u Prvom svetskom ratu.

Ove godine će se drugi put kao državni praznik u Srbiji slaviti 11. novembar, Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Koji se obeležava u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine, kada je u Francuskoj, u specijalnom vagonu maršala Ferdinanda Foša, potpisano primirje u Prvom svetskom ratu.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu Taj datum se obeležava u svim zemljama koje su potpisale sporazum. Na inicijativu predsednika Srbije Tomislava Nikolića i odlukom Vlade, praznik se obeležava na vidljiv i upečatljiv način nošenjem amblema Albanske spomenice na kome je cvet Natalijina ramonda s pozadinom u bojama.

Besplatan parking na celoj teritoriji Beograda

“Parking servis“ će povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu raditi po izmenjenom režimu, tako da osim što neće biti naplate, biće zatvoren i šalter Službe parking kontrole u Ulici Starine Novaka 22, kao i Korisnički servis u Ulici kraljice Marije 7 i Mileševskoj 51.

Pošte na levoj obali ne rade

Na levoj obali Beograda neće raditi ni jedna pošta, dok će u Beogradu dežurati pošte u Takovskoj 2 (od 00 do 24 časa), u Savskoj (od 8.00 do 15 časova), u Nehruovoj 68b (od 8.00 do 20 časova), u TC „Delta siti“, Jurija Gagarina 16 (od 10 do 19 časova), u TC „Ušće“, Bulevar Mihajla Pupina 4 (od 10 do 19 časova).

Zelene pijace rade, banke ne rade

Zelene pijace na levoj obali radiće od 06-14h kao i Tržni centar “Krnjača”- cvetna pijaca. Ekspoziture Banca Intesa i Komercijalne banke u ponedeljak 11. novembra, neće raditi usled obeležavanja državnog praznika Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Autobusi u gradskom i prigradskom saobraćaju u ponedeljak će saobraćati po nedeljnom redu vožnje. Svi maloprodajni objekti rade uobičajno.

U dane državnih koji se praznuju u Republici Srbiji ne rade državni i drugi organi, privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga. Privredna društva i drugi oblici organizovanja za obavljanje delatnosti ili usluga čija priroda delatnosti, odnosno tehnologija procesa rada zahteva neprekidan rad, mogu da rade i u dane državnih i verskih praznika koji se praznuju u Republici Srbiji.

Dragi naši sugrađani uživajte u slobodnom danu jer takav dan ne može niko pokvariti. A radoholičarima želimo da radni dan što pre prođe sa odličnim raspoloženjem, udahnite duboko i uživajte u lepom radnom danu.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Silovatelj iz Jabučkog rita prvo uhapšen zbog prostitucije

    Da li će naslednici dobiti obećanu zemlju u Besnom Foku

    Da li će naslednici dobiti obećanu zemlju u Besnom Foku