in

Šest aviona sutra će zaprašivati komarce nad levom obalom

Posle muke sa komarcima i čekanja na spas, „Gradska čistoća” u saradnji sa JAT privrednom avijacijom, sutra će konačno početi zaprašivanje iz vazduha, koje će trajati do četvrtka.

Sutra u 18.00 časova sa aerodroma „Lisičji Jarak” poleće prvih šest aviona koji će tokom akcije obuhvatiti površinu od 12.000 hektara. Zaprašivanje će trajati do 20.30 časova.

Upotreba aviona će omogućiti da za kraći vremenski period tretmanom budu obuhvaćene izuzetno velike površine i očekuje se znatno smanjenje broja komaraca.

Na ove mere, između ostalog, odlučili smo se ne samo da bismo smanjili broj ovih insekata, već i da bismo predupredili pojavu komaraca zaraženih virusom groznice Zapadnog Nila, koji bi se u protivnom pojavili početkom avgusta – objasnio je Popadić.

Sutra će biti obuhvaćene površine duž leve obale Dunava i to Krnjača, Kotež, Borča, Ovča, Glogonjski rit, Jabučki rit, Besni Fok, Mali zbeg, Crvenka, Padinska skela, Dunavac i Vrbovsko.

Pošto su najavljeni povoljni vremenski uslovi, danas se nastavlja i sa suzbijanjem komaraca sa zemlje i sa reka i to na 54 lokacije u Beogradu.

Nadamo se da će tretman iz vazduha barem delimično zaustaviti agresivne krvopije, jer do sada smo imali utisak da ih suzbijanje sa zemlje samo još više „razbesni“.

Iz JKP „Gradska čostoća“ apeluju na pčelare da zatvore pčele kako bi ih zaštitili u vreme zaprašivanja komaraca.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Preminulo još 10 osoba od virusa COVID 19, na respirtorima 167 osoba

Kraj nepropisnog parkiranja, od sutra je „Oko sokolovo“ na ulicama Beograda