in

Danas konačno zaprašivanje komaraca na levoj obali, a za 5 dana poleću i avioni

Kako je objavilo JKP „Gradska čistoća“, nabavili su još 18 novih uređaja za suzbijanje odraslih komaraca sa zemlje, čime će se značajno povećati edikasnost u suzbijanju ovih krvopija.

Osim toga, potpisan je ugovor sa JAT privrednom avijacijom, za angažovanje šest aviona koji će obavljati suzbijanje komaraca iz vazduha.

Avionima će nadletati površine iznad reka, priobalja i otvorenih zelenih površina. Prema trenutnoj meteorološkoj prognozi, poletanje avijacije se očekuje u utorak 28. jula i nadamo se da neće biti izmena usled vremenskih prilika – kažu nadležni

Tokom današnjeg dana biće sprovedeno zaprašivanje sa zemlje na 50 lokacija u Beogradu.

Tokom akcije koja je započeta jutros u 03.00 časa, zaprašivanje komaraca je obuhvatilo naselja Kovilovo, Jabučki rit, Glogonjski rit, jezero Veliko blato, Dunavac, Besni Fok, Vrbovsko i Preliv.

Zaprašivanje koje će se odvijati od 18.00 časova večeras, obuhvatiće nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Revu, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Crvenku, Jojkićev Dunavac, više delova Borče.

Akcija će večeras biti sprovedena i u naseljima Popova bara, Mali Zbeg, Pretok, Blok Branka Momirova, Braća Marić, Blok Zaga Malivuk, Save Kovačević, Put za Ovču, Ovča, Padinska Skela, Borča greda i Kotež.

Gradska čistoća apelovala je na pčelare da tokom akcija suzbijanja komaraca pčele ne puštaju na ispašu, već ih zatvore u košnice.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Država sprema novi paket pomoći malim privrednicima

    Još devet osoba preminulo od virusa COVID 19 u poslednja 24 časa