in

Država sprema novi paket pomoći malim privrednicima

Pošto privreda izuzetno trpi zbog cele situacije koju je prouzrokovala pandemija virusa COVID 19, Vlada sprema dodatne mere za pomoć malim privrednicima.

Nova pomoć države podrazumeva isplatu 60 odsto minimalca, svakom radniku zaposlenom kod preduzetnika, kao i u mikro, malom i srednjom preduzeću.

To bi značilo da bi svaki zaposleni imao zagarantovanih 18.000 dinara, koliko i iznosi 60 odsto minimalne mesečne zarade.

Ova pomoć planirana je za period u julu i u avgustu, a najviše bi značila malim privrednicima koji se u ovom trenutku suočavaju sa ozbiljnim smanjenjem poslovanja.

Razmatra se i mogućnost novog moratorijuma na kredite, odnosno stopiranja mesečnih rata za građane i privredu po svim kreditima i lizing ugovorima.

To u praksi znači da bi sve rate kredita bile zamrznute na određeni period, a otplata se nastavlja nakon isteka moratorijuma.

Kao još jedna od mogućnosti za privrednike, spominje se i odlaganje plaćanja poreza i doprinosa, ali samo za jedan mesec.

Ipak, ako pandemija potraje ova pomoć neće značiti mnogo, iako trenutno svaka pomoć znači, pogotovo malim privrednicima.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Lažni radnici EPS-a na prevaru sugrađanima izvlače novac

    Danas konačno zaprašivanje komaraca na levoj obali, a za 5 dana poleću i avioni