in

Saobraćajne prekršaje love kamere, kazne na kućnu adresu

Bezbednosne kamere su proteklih meseci postavljane u svim delovima prestonice. Zajednički projekat MUP i Grada Beograda trebalo bi da doprinese većoj bezbednosti učesnika u saobraćaju, ali i da spreči bahaćenje vozača koji ne poštuju propise.

Projektom MUP planirano je postavljanje oko 1.000 kamera za nadzor, marke „huavej“ i to na 800 lokacija širom prestonice.

Kada je počelo postavljanje ovih uređaja, rečeno je i da će se kontrola poštovanja semaforske signalizacije sprovoditi najpre u blizini škola, dok će kontrola prekoračenja brzine i vožnje brzom trakom biti pojačana na mostovima i u bulevarima.

Gradski čelnici naveli su i da za kažnjavanje bahate vožnje više neće biti potrebno prisustvo saobraćajnog policajca. Kazne će samo stizati na kućnu adresu, jer će video-nadzor beležiti prekršaje.

Neke od ovih kamera odavno obavljaju svoj posao. Sa njihovim lokacijama vozači su odavno upoznati. Zato na tim deonicama uspore, izađu iz žute trake… Ipak, ima i novih.

Neke od njih su nedavno montirane na onim lokacijama na kojima su krajem prošle i početkom ove godine obeležene žute trake. Kada će one početi da funkcionišu, još nije poznato.

Još jednom podsećamo sugrađane da ovakve kamere postoje i na levoj obali, mada saobraćajnih propisa treba da se pridržavaju i kada nisu u zoni kamera!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

2 Comments

  1. Sve je to ok, ali zasto po dzepu non stop? Hajde da se od tih para urade saobracajnice perfektno pa i da razumem, a ne da me se ljudi plase kada obilazim kratere i uvale pa da me gledaju ko majmuna misleci da cu da ih udarim, desnom trakom i ne moze da se vozi koliko je losa, nego su tako nacrtali da ti „moras“ da pratis svoju traku… Nema nista od toga, bitniji mi je auto nego bela linija na asfaltu… Ovako, vozicu po starom. Stari sistem, star auto, stara voznja, stara skola. Pa da vidimo gde cemo i dokle cemo Beogradjani.

Danas bez struje delovi Krnjače i Dunavca

Sugrađani upozoravaju: provalnici opet haraju levom obalom