in

Saobraćaj se preusmerava zbog novog protesta taksista

Više stotina taksista, okupljenih oko Ugovorne privredne taksi komore Srbije, blokiralo je centar grada od šest ujutru. Protest je počeo ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj, zbog čega je blokirana ova ulica, kao i Trg Slavija, a gužve su i u drugim delovima grada.

Saobraćaj je obustavljen i u Beogradskoj ulici, Ulici kralja Milana od Terazija ka Slaviji, kao i u delu Nemanjine ulice od Resavske, gde se nalazi više vladinih ministarstava. Policija od ranih jutarnjih časova usmerava vozila na alternativne pravce.

saobraćaj se preusmerava

Izmenjene su i preusmerene linije gradskog prevoza koje saobraćaju na ovim deonicama. Tramvaji na linijama 2 i 3 idu delom Nemanjine, pa Resavskom, Bulevarom kralja Aleksandra, a zatim redovno, dok su linije 9, 10 i 14 su podeljene u dva dela. Trolejbusi na linijama 19, 21, 22 i 29 ne saobraćaju jer je zatvoren deo Kralja Milana, kao i potez oko Slavije.

Autobusi sa linije 83 iz pravca Zemuna odu samo do Železničke stanice. Linija 31 sa Konjarnika može samo do Autokomande, dok su linije 33 i 48 preusmerene iz Starine Novaka, preko Bulevara kralja Aleksandra i Kneza Miloša, autoputem do Autokomande, a zatim idu redovno.

Organizatori protesta, koji su najavili preko 1.000 učesnika, naveli su da će članovi taksi udruženja u Nemanjinoj ulici „dežurati sve dok se predstavnici vlasti ne oglase po pitanju njihovih zahteva“.

gužva na slaviji

Pomoćnik ministra saobraćaja, Saša Stojanović, rekao je da ne postoje razlozi za protest taksista, koji su jutros blokirali Trg Slaviju i Nemanjinu ulicu i poručio da razgovore o problemima taksista ne treba voditi na ulicama glavnog grada.

U pitanju je lična promocija i pozicioniranje ovog udruženja na tržištu taksi usluga – ocenio je Stojanović i dodao da u Beogradu ima 6.500 taksista, a na ulici ih je samo 250.

On je gostujući na Prvoj pokazao i izveštaj sa poslednjeg sastanka održanog 27. aprila, gde su, kako je naveo, taksisti učesnici protesta, izrazili zadovoljstvo, a onda se na sledećem sastanku koji je održan juče nisu pojavili.

Ono što je svima koji su prolazili kroz kolonu parkiranih automobila bilo najupečatljivije, bile su pokrivene krovne oznake koje označavaju udruženja kojima pripadaju vozači.

sakrivene oznake

Taksisti nisu bili voljni da pričaju kojim udruženjima pripadaju, niti zašto su prekrili svoje krovne oznake. Ipak, nezvanično se moglo saznati da su se na ovaj potez pojedini taksisti odlučili jer njihova udruženja nisu podržala proteste.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Uskoro ističe rok za plaćanje druge rate poreza

    Svake godine se „kuvamo“, a dve trećine autobusa ima klimu!