Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Beograd pod opsadom, ali ne protestuju svi taksisti

u Vesti od
Cicak – Rancevi 25%

Deo taksi prevoznika protestovao je prethodna dva dana u Beogradu kako bi Vlada Srbije obratila pažnju na njihove probleme. Sa druge strane veliki broj najvećih i najbrojnijih taksi udruženja (Pink, Beonaksis, Lux, Beo, Žuti, Čukarički plavi…) se ne slaže sa njima, te su potpuno protiv protesta.

Razlog zašto su taksisti krenuli u protest je, kako tvrde, “izostanak odgovora od strane Vlade Srbije da se reše problemi koje oni navode kao urgentne i od velikog značaja”.

Sve dok ne dobijemo odgovore od Vlade, nećemo prestati sa protestima. – navodi se u saopštenju Taksi komore Srbije.

Taksisti koji protestuju traže da se zaustavi predlog promena i dopuna Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, posebno u delu o taksi prevozu. Zatim da se zaustavi “Car go” i ostali nelegalni prevoznici u celoj Srbiji. Kao treći zahtev žele da zaustavi neostvarivi reprogram duga i želie da naprave novi u skladu sa zakonom.

  Nepoznata lica u Borči lomila stakla na parkiranim vozilima

Traže i da ih ubuduće, pred državnim organima i medijima predstavljaju oni koji imaju stvarni legitimitet dobijen od taksi preduzetnika. Ipak, kao najbitnije od svega je zahtev da postoji pravilo “jedan vozač, jedno taksi vozilo”

Juče u Nemanjinoj ulici

Predsednik Saveza udruženja taksista Srbije, Aleksandar Bijelić nije se složio sa zahtevima koje taksisti traže od vlade, te veliki broj taksi prevoznika juče nije izašao na ulice.

Kako je Bijelić objasnio, zakon koji je donet, a oko kojeg se bune i protestuju pojedina udruženja, rešiće mnogo problema. Pre svega svi taksisti će imati jedinstvenu cenu, neće biti jeftinijih ili skupljih taksista, već će svi imati istu tarifu. Takođe trebalo bi da se reši problem “divljih” taksista, ali i da se izmire sve obaveze koje ovi taksisti imaju.

  Luka Beograd stiže na levu obalu Dunava

“Sve to je njima zasmetalo, jer im više odgovara da ostane sve kako je bilo. Upravo iz tog razloga mi se nismo udružili sa njima, jer mi koji radimo u skladu sa zakonom poštujemo sva ova pravila” – ističe Bijelić.

Sledeći protest najavljen je za danas u 16 časova. Vozila će u protestnu vožnju ići trasom od ugla Kumodraške i Darvinove, preko ulica Ljube Davidovića, Vojvode Stepe, zatim preko Autokomande, Slavije i Nemanjine gde će napraviti krug i vratiti se istom putanjom nazad.

Trasa protesta

 

Protesti će, kako su saopštili iz Ugovorne privredne taksi komore Srbije, trajati sve do 27. aprila, kada će se napraviti pauza do 3. maja, a zatim će se sve nastaviti, dok iz Vlade ne stigne bilo kakav odgovor.

  Deponija u Besnom foku i dalje čeka da se ispune obećanja
Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh