in

Počinje borba protiv komaraca i na levoj obali

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je da se više od 20 ekipa Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju nalazi na terenu i da će u narednih nekoliko dana akcijom suzbijanja komaraca biti pokriven ceo glavni grad.

Mladenović je rekao da se radi u jutarnjim i večernjim časovima, kao i da očekuje da će se tako suzbiti prvi nalet komaraca.

Vremenski uslovi su uticali na pojavu velikog broja komaraca zahvaljujući zimi koja je bila blaga i visokom vodostaju u kontinuitetu u poslednja dva meseca. Tokom jučerašnjeg dana tretiran je potez Savskog keja, Dunavskog keja i svi novobeogradski blokovi.

Danas se nastavlja sa Starim gradom od Kule Nebojša, Pančevačkog mosta, potez Kalemegdana sve do Karaburme. Sutra se nastavlja sa delom Gardoša, starog dela Zemuna, centralnim delovima Beograda, Čukaricom, Banovim brdom, zatim u sredu opštine Vračar i Zvezdara.

U petak je u planu zaprašivanje u naseljima Borča, Ovča i deo leve obale Dunava.

Kako se navodi u saopštenju, do sada se nije dešavalo da se komarci tretiraju ovako rano. A saznali smo i da će se pred prvomajske praznike sva velika izletišta tretirati protiv krpelja i da ekipe „Zelenila“ već kose travu na tim mestima pripremajući ih za veliki broj posetilaca.

Apelovno je na građane da budu oprezni, iako Zavod za biocide i medicinsku ekologiju radi danonoćno i na terenu je veliki broj ekipa koji vrše suzbijanje komaraca i krpelja.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Stadion u Kovilovu kao sećanje na heroja Tibora Cernu

    Beograd pod opsadom, ali ne protestuju svi taksisti