in

Sajmon Henšo posetio kolektivni centar u Krnjači

Izbeglički kamp u Krnjači
Izbeglički kamp u Krnjači

Kolektivni centar „Krnjača“ je poslednji koji je ostao u Beogradu, a njegovo zatvaranje najavljeno je do kraja 2016. godine. Sajmon Henšo obišao je kolektivni centar i najavio pomoć od 10 miliona dolara, koju će donirati Vlada SAD.

Zatvaranje jedinog kolektivnog centra u Beogradu, centra u Krnjači, najavljeno je do kraja 2016. godine a stanovnici centra biće smešteni u zgrade u Kamendinu i Velikom Mokrom Lugu.

„Ukupuno je iz donatorskih sredstava obezbeđeno je 60 stambenih jedinica i mi se nadamo da ćemo do kraja 2016. godine obezbediti još toliko. Time će svi stanovnici kolektivnog centra biti zbrinuti. U ovom trenutku ovde imamo još 92 izbegličke porodice i 87 interno raseljenih lica”, izjavila je pomoćnica komesara za izbeglice i migracije Srbije Danijela Popović Roko.

Glavni zamenik pomoćnika državnog sekretara za stanovništvo, izbeglice i migracije Sajmon Henšo, obišao je kolektivni centar „Krnjača” i najavio pomoć koja dolazi iz SAD.

Glavni razlog mog dolaska jeste da najavim nastavak pomoći SAD za regionalni program stambenih rešenja i zbrinjavanja. Uz ovih dodatnih 10 miliona dolara, američka vlada je do sada ukupno donirala 20 miliona dolara“, rekao je novinarima Henšo.

Američka vlada prethodnih 20 godina donira sredstva sa ciljem da izbeglice i raseljena lica dobiju svoje nove domove, i nastaviće sa programom pomoći sve dok se program u potpunosti ne implementira i završi.

U kolektivnom centru „Krnjača” pored raseljenih lica, nalazi se još 96 ljudi iz Obrenovca, među kojima je i 22 dece.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Jaka oluja praćena kišom i snažnim vetrom nije zaobišla levu obalu

    Jaka oluja praćena kišom i snažnim vetrom nije zaobišla levu obalu

    Pijaca u Borči jača od supermarketa!

    Pijaca u Borči jača od supermarketa!