Pijaca u Borči jača od supermarketa!

Pijaca u Borči jača od supermarketa!

u Vesti od
Tara – T2

Pijaca u Borči i dalje odoleva velikim trgovinskim lancima sa istaknutim statusom velikog distributera svežeg voća i povrća. Iako su nekad proizvodi u marketima na akcijskim cenama čak jeftinij od proizvoda na pijaci, potrošači ipak neguju naviku kupovine na pijacama.

Pijaca u Borči, u ulici Koste Manojlovića bb, izgleda da je konačno dobila bitku sa velikim trgovinskim lancija, što svedoči i statistika Udruženja pijaca Srbije, koja kaže da se promet u proteklih pet godina povećao.

Građani kupci ipak vole direktan susret sa proizvođačem i veliki asortiman sveže robe, što je dovelo do opstanka pijace.

Pijaca u Borči jača od supermarketa!Pijaca u Borči jača od supermarketa!Pijaca u Borči jača od supermarketa!

Na pijaci je apsolutno najbolji izbor. Sveža roba uz ćaskanje sa seljacima uz najbogatiji izbor, garantuje uspešnu kupovinu“, kaže potrošač koji redovno posećuje pijacu.

Zanimljivo:  Razgovor nedelje: Ministar poljoprivrede o prodaji PKB-a

Namirnice na pijaci zdravije

Građani su ostali verni pijaci jer smatraju da su namirnice na pijacama ekološki na višem nivou. Čak ukoliko odete kasnije u toku dana, prodavac spusti cenu kako robu ne bi vraćao kući, već je prodao.

Pijaca u Borči jača od supermarketa!Pijaca u Borči jača od supermarketa!Pijaca u Borči jača od supermarketa!

Sveža roba, cene, mogućnost cenkanja i navika. Zato su pijace opstale“, smatra ekonomista Mlađen Kovačević.

Analitičari smatraju da u trgovinskim lancima pada promet dok se na pijacama beleži rast. Konkurencija je sve veća, ali zahvaljujući sačuvanom statusu, pijaca odoleva trgovinskim lancima.

Koliko su pijace značajne za jednu prestonicu, govori i podatak Udruženja pijaca Srbije da se na pijacama u Beogradu proda devet puta više robe nego što se otkupi od poljoprivrednih gazdinstava u regionu Beograda.

Zanimljivo:  Na mrežama osvanulo upozorenje trgovcima u Borči

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.