in

Građevinske dozvole za samo 28 dana!

Građevinske dozvole za samo 28 dana!
Građevinske dozvole za samo 28 dana!

U julu ili najkasnije u avgustu biće usvojen novi zakon o planiranju i izgradnji. Do kraja godine građevinske dozvole moći se da se dobiju za samo 28 dana.

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će zakon o planiranju i izgradnji biti usvojen u Skupštini grada već u julu ili najkasnije u avagustu.

„To je reformski zakon, jednako reformski kao i zakon o radu, stečaju itd. Ono što ja mogu da kažem, to je da će svi investitori, ili svi oni koji grade, bilo da su fizička lica ili preduzeća, imati svoje gradjevinske dozvole, po ovom zakonu, u roku od 28 dana„, izjavila je Mihajlovićeva.

Građevinske dozvole u Srbiji čekaju se i do tri-četiri godine. Novim zakonom smanjiće se i broj potrebnih informacija koje se ponekada traže u vezi sa lokacijskim dozvolama.

Građevinske dozvole za samo 28 dana!

Ministarka je navela da je razgovarano sa civilnim sektorom, Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), svim značajnim insistucijama, stranim i domaćim investitorima i da je pripremljen zakon.

U toku septembra Vlada će izaći sa konkretnim predlogom za rešavanje problema 1,5 miliona nelegalnih objekata. Više niko neće moći da gradi bez građevinske dozvole, navela je Mihajlovićeva.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pijaca u Borči jača od supermarketa!

    Pijaca u Borči jača od supermarketa!

    Pogledajte koliko smo iskreni dok pišemo statuse na Fejsbuku! (VIDEO)