in

Rukometaši Srbije spremni za početak priprema u Kovilovu

U SC „Kovilovo“, rukometnu bazu nadomak Beograda, stigli su Bogdan Radivojević, Miljan Pušica, Nemanja Zelenović i Tibor Ivanišević, igrači iz nemačke Bundeslige, uz Vladimira Cuparu, koji nastupa u poljskom Kielceu.

Povod je okupljanje reprezentacije pred utakmicu sa Hrvatskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

Selekcija Srbije domaćin je Hrvatskoj u četvrtak od 18.00 časova u Štark Areni, a potom će biti gosti u nedelju od 20.30 časova na drugoj utakmici u Zadru.

Selektor reprezentacije Srbije Nenad Peruničić, koji je dočekao reprezentativce u SC „Kovilovo“, istakao je da naša selekcija u ove duele ulazi znatno oslabljena zbog brojnih povreda igrača, ali da očekuje da će to biti konpenzirano sjajnom atmosferom podrške sa tribina hale „Aleksandar Nikolić“.

Poput selektora i naši reprezentativci očekuju veliku podršku sa tribina, a Nemanja Zelenović je istakao koliko reprezentativcima znači ta podrška.

Verujem da će to biti jedna prava, korektna utakmica u sportskom smislu. Divan je osećaj igrati ponovo pred beogradskom publikom. Momci koji su to osetili znaju o čemu pričam. To nam mnogo znači. Svesni smo da pred punim „Pionirom“ možemo da napravimo dobar rezultat i iznenadimo Hrvatsku. – zaključuje desni bek Gepingena.

Bogdan Radivojević stigao je na okupljanje sa povredom skočnog zgloba, ali želja i namera da nastupi u četvrtak nije sporna. Kako kaže, svi su jedva čekali da se okupe i spremaju se za spektakl. Dodaje da niko neće odustati zbog zgloba ili neke druge povrede, i kako je spreman da igra.

U SC „Kovilovo“ doputovali su i drugi članovi reprezentacije koja će početi pripremne treninge za predstojeće mečeve.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od septembra produženi boravak u OŠ „Rade Drainac“

    Ovako se čeka u domu „bolesnih“ u Borči