Ovako se čeka u domu "bolesnih" u Borči - www.lobi-info.rs

Ovako se čeka u domu „bolesnih“ u Borči

2 minuta za čitanje
1

Na društvenim mrežama pojavila se još jedna u nizu objava sugrađana iz Borče koji su ogorčeni na gužve i haos koji vlada u čekaonicama ovog doma zdravlja.

Kako sugrađani kažu, pošto se više ne predaju knjižice i pošto sestre prozivaju samo zakazane pacjente, nikakvog reda nema. Svađe po čekaonicama postale su svakodnevna pojava.

Takođe, od kada sestre ne uzimaju pacjentima knjižice, više se ne vodi računa ni o prioritetu na osnovu hitnosti zdravstvenog stanja. Zato sugrađani koji su u bolovima ili imaju zakazane hitne intervencije završe tako što satima čekaju da budu primljeni kod lekara ili da dobiju upute.

Komentari sugrađana samo su potvrdili ovu objavu na društvenim mrežama. Mnogi od sugrađana žalili su se na čekanje u nedogled, probleme sa zakazivanjem specijalističkih pregleda, ne poštovanjem prioriteta na osnovu hitnosti.

Ono u čemu su se uglavnom složili sugrađani iz Borče je da lekari dobro rade svoj posao, ali da su medicinske sestre izuzetno loše organizovane i nadasve neljubazne.

Mnogima nije jasno ni kakva je svrha zakazivanja kod lekara opšte prakse. Iako je ovaj sistem osmišljen kako bi se smanjile gužve, ljudi nikako ne mogu znati kada će se razboleti i unapred zakazati pregled. A kada ste bolesni, naravno da nećete čekati zakazani termin nego ćete kada vam je loše otići kod svog lekara opšte prakse.

Dom zdravlja Borca

Ovakva slika, koja borčanskom domu zdravlja traje godinama unazad, samo je još jedan podsetnik nadležnima koliko je Borči zaista potreban novi dom zdravlja. Broj sugrađana na levoj obali u proteklih 20-ak godina drastično se povećao, a pravo na lečenje je jedno od osnovnih ljudskih prava!

Podsećamo, pre nekoliko dana proslavljeno je 25 godina od kada je postavljen prvi kamen temeljac za „novi“ dom zdravlja u naselju Borča. U poslednje dve godine obećanja sve češće najavljuju početak radova na novom modernom domu zdravlja nedaleko od pijace u Borči, ali do toga nikako da dođe.

1 Comment

  1. Ispravka poslednjih 20 godina se najavljuje izgradnja doma zdravlja u Borci ali su izgleda vaznije investicije, trzni centri, gondole, jarboli sa zatavama, rekonstrukcija trga …

Leave a Reply

Prethodna priča

Rukometaši Srbije spremni za početak priprema u Kovilovu

Sledaća priča

Harizmatična Mila Jovović i novi "Helboj" od sutra u bioskopima

Poslednje od Vesti