in

Regrutovanje volontera za RADNU AKCIJU na levoj obali

Građani leve obale Dunava u Beogradu predhodnih dana su se pokazali na delu, ali pravo delo nam tek predstoji a to je odbrana naših naselja. Zato ovim putem prvo pozivamo sve sugrađene iz Borče, Krnjače, Koteža, Ovče, Padinske Skele, Kovilova, Glogonjskog i Jabučkog Rita, Besnog Foka, Vrbovskog, Preliva, Dunavca i Crvenke, kao i sve ostale Beograđane, da se prijave i tako pomognu svojim delovanjem.

Blog/portal LOBI, u dogovoru sa kriznim štabom GO Palilula, radi na listi volontera koji će biti angažovani u predstojećim danima radi zaštite ljudi, životinja i imovine od podzemnih voda koje se očekuju u nadolazećem talasu Dunava a takođe i na angažovanju odbrane u slučaju izlivanja velikog broja kanala na levoj obali, kao i mogućeg pravljenja bedema na nasipu Dunava ukoliko bude potrebno.

Iskreno se nadamo da se nećemo direktno braniti od najveće reke u Srbiji i Evropi, ali mi moramo biti spremni.

Ovde panici nema mesta! Ovo regrutovanje volontera je radi preventivnog delovanja kako nas Dunav ne bi „iznenadio“.

Pomoću liste volontera, za koju se iskreno nadamo da će biti podugačka, želimo da naš krizni štab na što bolji način organizuje odbranu leve obale na osnovu dobre selekcije volontera i njihovih mogućnosti. Štab će na osnovu interesovanja, iskustva i veština izvršiti raspodelu volontera, nakon čega će biti kontaktirani od strane organizatora radi dodeljivanja zadataka. Pored pomenutih aktivnosti, volonteri mogu biti angažovani u evakuacionim i kolektivnim centrima ili u punktovima za prikupljanje pomoći.

[vfb id=’3′]

Iskreno se nadamo se da najavljeni vodostaji neće ugroziti živote i bezbednost građana u podunavlju ali želimo preventivno delovati kako bismo zaustavili potencijalnu vodenu stihiju i sačuvati svoje živote i domove.

Pozivamo Vas da delite (šerujete, lajkujete, tvitujete) ovu stranicu kako bi se što veći broj ljudi prijavio. Hvala!

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

SRBIJA TE ZOVE: Ministarstvo odbrane poziva vojne obveznike u pomoć!

SRBIJA TE ZOVE: Ministarstvo odbrane poziva vojne obveznike u pomoć!

HITAN APEL: U Padinskoj Skeli hitno potrebna higijena i voda

HITAN APEL: U Padinskoj Skeli hitno potrebne higijena i voda