in

Radno vreme tokom predstojećih praznika na levoj obali

?????????????????????????????????????????????????????????

Dragi naši sugrađani, bliži nam se Nova godina i vreme odmora. Veći deo stanovništva imaće priliku za kraći ili duži predah od posla i ostalih obaveza, a priliku za odmor imaće i objekti koji su nam svakodnevno potrebni, zapravo usluga koju nude.

Kako bismo vam olakšali i podsetili vas da se radno vreme mnogih ustanova, prodavnica i pijaca menja za vreme praznika, izdvojili smo najavljene promene radnog vremena.

Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda u nedelju, 31. decembra, uoči Nove godine, dežurne prodavnice, pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00, saopštavaju iz Sekretarijata za privredu.

U ponedeljak, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u utorak, 2. januara, moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00. U subotu, 6. januara, na Badnji dan, prodavnice pretežno prehrambene robe moraju da rade najmanje od 9.00 do 18.00, dok na sam Božić (7. januara) dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika (1, 2. i 7. januara) nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6.00 do 20.00 časova.

Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje Nova godina (31. decembra, 1. i 2. januara), kao i 13. i 14. januara, ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od 00 do 24 sata. Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

Pijace na levoj obali će u nedelju, 31. decembra raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi. Sve zelene pijace će 2. januara raditi od 6 do 13 časova.

Cvetna pijaca „Krnjača“ biće zatvorena i neće raditi 1. i 7. januara, ostalim danima će raditi u uobičajenom radnom vremenu.

Od 1. do 3. januara, ni jedna pošta na levoj obali neće raditi. Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu, kao i pošte na graničnim prelazima, radiće bez prestanka, čak i za vreme praznika.

Kako saznajemo na levoj obali uoči dana praznika neke trafike će raditi, kao i neki marketi. Ipak, najveći broj prodavnica i pijaca neće raditi 1. i 7. januara, dok će 31. decembra i 6. januara raditi skraćeno, a ostalim danima imaće redovno radno vreme.

Praznična euforija svake godine zahvati veliki broj građana, pa su gužve pred praznike neminovne. Ko može da priušti više- često kupuje i ono manje potrebno, ili ono što jeste potrebno- ali u prevelikim količinama. Praznici i predstavljaju nešto lepo, i zato se treba radovati i slaviti, ali kao i u svemu najbolje je naći pravu meru.

Foto: Ilustracija

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Bez naplate parkinga za Novu godinu i Božić

    Asfaltiranje završeno: Svaka čast na brzini! (FOTO)