in

Radno vreme tokom praznika na levoj obali

Prema odluci o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda u subotu, 31. decembra, dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati.

U nedelju, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u ponedeljak, 2. januara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati isto kao i u utorak, 3. januara.

U petak, na Badnji dan, prodavnice pretežno prehrambene robe (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi) moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić (7. januara) dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika (1, 2, 3. i 7. januara) nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre državnog i drugog praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

U dane kada se praznuje Nova godina (31. decembra, 1, 2. i 3. januara), kao i 13. i 14. januara, ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od 00 do 24 sata.

Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

Radno vreme tokom praznika na levoj obali

Lokalne radnje u naseljima na levoj obali verovatno neće raditi samo na Božić, dok će ostalih dana verovatno raditi skraćeno.

Najveći trgovinski lanac na levoj obali „Maksi“ neće raditi 1. i 7. januara, dok će danas 31. decembra raditi od 18 časova.Tržni centar će danas 31. decembra kao i 6. januara raditi skraćeno do 18 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi.

Pijace na levoj obali će u subotu, 31. decembra raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi. Dana 2. januara sve zelene pijace će raditi od 6 do 13 časova.

Cvetna pijaca „Krnjača“ će biti zatvorena i neće raditi 1. i 7. januara, ostalim danima će raditi u uobičajenom radnom vremenu.

Pošte na levoj obali radiće danas, 31. decembra, skraćeno do 17 časova, osim Glavne pošte u Takovskoj 2 u Beogradu i pošta na graničnim prelazima, koje rade bez prestanka. Od nedelje do utorka, 1. do 3. januara, niti jedna pošta na levoj obali neće raditi.

Gužve su prisutne na sve strane jer je praznična euforija zahvatila sve građane, frižideri se pune hranom i pićem, dok se svi polako spremamo za doček Nove godine.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Nakon 60 godina obnova škole u Kovilovu (FOTO)

    Želimo Vam Srećnu Novu Godinu i Božićne Praznike