Izbacivanje na ulicu radnika Trudbenika, LOBI

Radnici “Trudbenika” i dalje u svojim domovima, borba se nastavlja

u Najnovije lokalne vesti

Sudski izvršitelj, policija, hitna pomoć, vatrogasci, bravar, tako je izgledala slika ispred Pančevačkog puta 56 prvog radnog dana ove nedelje. Kao što smo najavili, bilo je zakazano izbacivanje porodica koje tu žive na ulicu.

Epilog je pozitivan a to je ostanak ljudi u svojim domovima, za sad. Ovaj pokušaj je sprečen, ali kako kažu borba će se nastaviti jer je najavljeno novo iseljenje.

Naš sagovornik, jedan od stanara kaže da je bilo napeto i neprijatno. Da je sudski izvršitelj bio jako napadan i da je razgovor sa njim bio najteži deo. S druge strane hvali policajce koji su tu došli po službenom nalogu i koji samo rade svoj posao. Kako kaže oni su bili fer i ljudski su se poneli u ovoj situaciji, tako da sa njima nije bilo problema.

Izbacivanje na ulicu radnika Trudbenika, LOBI

Ova runda je dobijena ali i to je opet privremeno rešenje. Čekaju naši sugrađani trajno rešenje ali s obzirom kako se stvari odvijaju nemaju mnogo vere da će im neko izaći u susret.

Mi još jednom pozivamo državu da ozbiljno shvati ovaj problem i da se prihvati rešavanja životnih problema ovih ljudi. Oni nisu zaslužili da budu izbačeni na ulicu i zaslužuju da se neko pobrine za njihova prava i da se ophodi prema njima kao prema ljudima a ne kao prema inventaru.

Ostavite odgovor

Your email address will not be published.

*

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Poslednje od Najnovije lokalne vesti

Idi na VRH