in

Pse lutalice najčešće ubijaju trovanjem ili iz vatrenog oružja

Prošle godine je evidentirano 36 slučajeva mučenja životinja, dok je za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja podneto je 11 krivičnih prijava.

Beogradska policija tokom prethodne godine evidentirala je čak 36 slučajeva mučenja životinja!

Trovanje, upucavanje vatrenim oružjem, smrtonosne povrede nanete sekirom ili palicom bili su najčešći načini mučenja, a u najvećem broju slučajeva reč je o psima lutalicama.

Do sada je podneto 25 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog trovanja pasa.

Za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja podneto je 11 krivičnih prijava, a od toga se u dva slučaja radilo o životinjama bez vlasnika, odnosno lutalicama, potvrđuju u MUP.

Ni vlasnici nisu postupali shodno odredbama Zakona o javnom redu i miru, pa su pripadnici MUP podneli i 173 zahteva protiv vlasnika, koji su bez nadzora i zaštitnih sredstava držali životinje.

psi-lutalice-borca-3-01

Krivičnim Zakonikom za ubijanje i zlostavljanje životinja predviđena je novčana kazna ili zatvor do jedne godine. Tom kaznom biće kažnjen onaj koji povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju.

Prema ovom izveštaju prijave su uglavnom podnosili vlasnici životinja, pa je pravo pitanje ko podnosi prijave za pse lutalice koji nemaju svoje vlasnike!?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Vidim da je nekima vazniji zivot pasa lutalica kojih ima na stotine samo u Borci nego zivot deteta koga ti psi napadaju.Mene i moju cerku su pre neki dan napala 4 psa u parkicu u centru 5. Da li sam trebao da pustim da nas izujedaju ili da uzmem kamen i gadjam ih,kao sto sam i ucinio. A vi sto hranite pse litalice srdacno Vas molim da ih vodite kuci i hranite a ne na ulici.

Izbacivanje na ulicu radnika Trudbenika, LOBI

Radnici „Trudbenika“ i dalje u svojim domovima, borba se nastavlja

Od 1. februara nastavak akcije „Plivaj i uživaj“