Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Stižu kineski autobusi iz Bugarske a mi i dalje imamo krševe

u Vesti od

Kažu da će Beograd ovog leta postati prva prestonica u Evropi koja će imati liniju samo sa vozilima na električni pogon.

Nabavka pet niskopodnih solo vozila na baterije koje proizvode Kinezi, a distribuiraju Bugari, ozvaničena je juče ugovorom između GSP “Beograd i “Čeriot motors” iz Bugarske.

– Beograd će biti prva prestonica u Evropi koja će imati liniju samo sa autobusima na električni pogon – izjavio je gradonačelnik Siniša Mali. – Rok isporuke je 150 dana i očekujemo da će tokom leta na ulicama biti prvi električni autobusi, koji će biti zelene boje da se naglasi njihov ekološki karakter. Nastavićemo sa ovom praksom ukoliko bude moguće, a za ovu godinu u planu je nabavka još 50 autobusa. U narednih nekoliko godina planirana je obnova celog voznog parka, kao i klimatizacija čeških tramvaja.

Zadovoljstvo nije krio ni direktor GSP “Beograd” Željko Milković.

Zanimljivo:  Linije 96 i 85 i dalje izmenjenom trasom zbog produžetka radova

– U pitanju je najmodernija tehnologija, koju trenutno koriste Tel Aviv, Teheran, a Grac pregovara sa ovom kompanijom o nabavci ovakvih autobusa – rekao je Milković.

Električne niskopodne autobuse proizvodi kineski “Hajger”, a distributer je “Čeriot motors”. Cena jednog vozila je 453.610 evra bez PDV, a rok trajanja 12 godina.

Sa punjenjem od 10 minuta na terminusima, ovo moderno vozilo na baterije može da pređe 20 kilometara npr. linija 95 je dugačka 22 kilometra.

Kapacitet ovog vozila je minimum 80 putnika, a njihovi motori nesmetano funkcionišu na spoljašnjoj temperaturi od minus 20 pa sve do plus 50.

I dok grad kupuje nove autobuse za 2 miliona evra mi se vozimo krševima od autobusa, a slika ispod govori više od reči.

Zanimljivo:  GSP bez vozača, ne zna se ko će voziti od septembra

Autobus na liniji 85 18. januara oko 06:30…”Ni za stoku a ne za ljude…”

85-januar-2016

Izvor: Novosti

Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh