in

Probuđena humanost za malu Zoku, ali borba se nastavlja!

Kada smo nedavno objavili APEL da se pomogne maloj Zorici Dragojlović iz Borče, kako bi se servisirao njen aparat za disanje, nadali smo se da ćemo probuditi humanost, ali nismo mogli da budemo uvereni da će se čudo i desiti.

Na našu radost, kolege novinari iz drugih medija prepoznali su hitnost našeg apela i preneli ga kako bi se što pre pomoglo našoj malenoj komšinici i njenoj mami, koje su obe veliki borci.

Kako smo saznali u Udruženju građana sa invaliditetom “Novi horizont”, koje sakuplja sredstva za Zoricu, dotadašnje uplate nisu ni približno dostizale iznos potreban za servisiranje aparata za disanje.

Srećom, Aleksandar Jovičić, predsednik opštine Palilla odazvao se apelu! On i članovi Veća opštine Palilula, iz ličnih sredstava izdvojili su novac za servis uređaja koji malu Zoku održava u životu.

Zbog hitnosti situacije, u opštinu je poslat predračun za uslugu servisiranja i novac je uplaćen direktno na račun firme koja servisira aparat. Popravka ovog uređaja biće gotova sredinom sledeće nedelje, pa će Zorica najkasnije do srede, imati svoj aparat i moći da diše normalno!

Borba za Zokin život se nastavlja!

U Udruženju građana sa invaliditetom “Novi horizont” rekli su nam da je Zorica američki državljanin i da je glavni cilj da se Zorica prebaci u SAD. Tamo će joj biti dostupna terapija koju Srbija nema.

Lek „Spinraza“ jako je skup. Samo jedna doza košta oko 90.000 evra, a pacijentu je potrebno šest takvih doza godišnje, za šta naša zemlja nema novca. 

Zoka boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 1, što je najteži oblik bolesti i praktično je najugroženiji pacijent u Srbiji. – objasnili su u udruženju.

Kao američki državljanin, Zorica bi u SAD-u mogla besplatno da dobija potreban lek. Uz terapiju Spinrazom, njen život bi bio produžen i kvalitet života bi bio daleko bolji. U Srbiji, Zorica je osuđena na sporu i bolnu smrt!

Mali borac iz Borče

Baš zato će ovo udruženje, nakon rešavanja problema sa aparatom, nastaviti da prikuplja sredstva za specijalni medicinski avion u pratnji lekara, kojim bi Zoricu transportovali u SAD.

Pozivamo donatore, kompanije i fondacije da se priključe akciji kako bi spasili jedan dečiji život! – apeluju iz udruženja

Bez obzira što su se za servisiranje aparata pobrinuli opštinari, udruženje će sredstava koja su prikupljena donacijama svakako iskoristiti za pomoć Zorici. Sva sredstva biće preusmerena u fond za finansiranje Zokinog medicinskog transporta u SAD.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Šta znate o Svetom Đorđu koga vernici proslavljaju danas?

    Đurđevdan u „vozu smrti“ i pesma koja je ostala da svedoči