in

Prijave za upis na fakultete počinju 24. juna, a prijemni ispiti već od 29. juna

Univerzitet u Beogradu raspisao je konkurs za upis na fakultete za sledeću školsku godinu. Prijava kandidata za osnovne akademske studije počinje od 24. juna, dok će prijemni početi da se održavaju od 29. juna do 5. jula.

Ipak, kada je reč o budžetskim mestima, sa Univerziteta napominju da Vlada Republike Srbije nije donela Odluku o broju studenata za upis u prvu godinu studijskih programa koji se finansiraju iz budžeta.

Ukoliko mesta na budžetu ne budu odobrena, povećaće se broj samofinansirajućih studenata.

Prema planu prijavljivanje kandidata za prvi upisni rok trajaće od 24. do 28. juna 2020. godine. Liste prijavljenih biće istaknute najkasnije 28. juna 2020. godine.

Polaganje prijemnih ispita održavaće se u periodu od 29. juna do 5. jula. Rezultati će biti objavljeni najkasnije do 6. jula do 16.00 časova na preliminarnoj rang-listi.

Primedbe na preliminarnu rang-listu kanidati će moći da prilože najkasnije 36 sati od objavljivanja, a Komisija za upis doneće rešenje po žalbi najkasnije do 9. jula u 10.00 časova.

Žalbe na rešenje Komisije podnose se dekanu najkasnije 10. jula do 10.00 časova, a dekanov odgovor će se morati da bude dostavljen u roku od 24 sata od prijema žalbe.

Objavljivanje konačnih rang-lista fakulteta ovog Univerziteta, planirano je do 13. jula, a upis od 13. do 17. jula.

Najkasnije 18. jula fakulteti će morati da dostave izveštaj o upisanim studentima i slobodnim mesta za drugi upisni rok.

Prijava za drugi upisni rok planiran je 2. i 3. septembra, a polaganje prijemnog 4. i 5. septembra. Rezultati moraju biti objavljeni najkasnije 6. septembra, a upis kandidata mora biti završen 15. septembra.

Kako je ranije najavio ministar prosvete Mladen Šarčević, svi fakulteti u Srbiji počeće da rade od 15. maja.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Započeta je velika epidemiološka studija, svako od nas može biti pozvan

    Od petka se otvaraju tržni centri, ali doživljaj neće biti kao pre