in

Od petka se otvaraju tržni centri, ali doživljaj neće biti kao pre

Kako postoje najave da nam u petak 08. maja predstoji ponovno otvaranje tržnih centara, povele su se polemike koliko je bezbedno boraviti na ovakvim mestima. Među sugrađanima su tržni centri izuzetno popularni, pa su pre pojave korona virusa, uglavnom bili krcati kupcima.

Kao i za sve druge objekte, važiće već dobro poznati propisi o poštovanju mera socijalnog distancijranja i pojačane dezinfekcije prostora.

Tržni centri će morati da ispune još jedan uslov, odnosno neće smeti da koriste centralnu klimatizaciju, jer ona povećava rizik transmisije virusa.

Takođe, za tržne centre važe posebne mere za broj korisnika, socijalnu distancu, ali i obavezno korišćenje zaštitne opreme kako za primaoce, tako i za davaoce usluga – naveo je epidemiolog dr Branislav Tiodorović.

Prema kreiranom pravilniku, na svim ulazima u tržne centre biće postavljene takozvane dezobarijere, kao i u garaži, ali i „sanitajzeri“ za dezifekciju ruku u svim toaletima.

Što se tiče zaštitne opreme svi zaposleni su u obavezi da nose zaštitne maske i rukavice, kao i da se drže propisane distance, što je preporučeno i za posetioce tržnih centara.

Obezbeđenje ovih objekata će morati da prati broj ljudi koju ulaze u tržni centar, ali i zaposleni u lokalima imaju istu obavezu, a sve u cilju da se izbegne stvaranje gužvi.

Dakle doživljaj kupovine neće biti isti kao pre, ali verujemo da sugrađani neće posećivati velike trgovinske objekte bez preke potrebe.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Prijave za upis na fakultete počinju 24. juna, a prijemni ispiti već od 29. juna

    Danas slavimo Đurđevdan, čestu slavu u Srbiji i veliki prolećni praznik