in

Prijave za takmičenje „Za zeleniji Beograd“ do 22. juna

Akcija „Za zeleniji Beograd“ u organizaciji JKP „Zelenilo-Beograd“ traje 16 godina i postala je tradicionalana. Cilj akcije je razvijanje pozitivnog odnosa prema zelenilu kod građana, uz motivaciju da u pozitivnoj konkurenciji za izbor najlepših prostora unaprede stanje svog neposrednog okruženja.

Izbor najlepših zelenih prostora se vrši u sedam kategorija:

 • Najlepša zelena površina oko stambene zgrade gde se udruživanjem stanara prave divne zelene oaze;
 • Najlepši balkon, gde svaki stanar iskazujući i uživajući u svom mikro prostoru istovremeno doprinosi ukupnoj lepoti zgrade, ulice pa na kraju i Grada,
 • Najlepša zelena površina ispred poslovnih objekata, doprinosi ukupnoj lepoti Grada, ali i sama kompanija ima zasigurno mnogo pozitivnih poena od posetilaca, korisnika usluga;
 • Najlepše školsko dvorište ima isključivo za cilj edukaciju dece od školskog uzrasta da nauče koliko im „zeleni svet“ znači za ukupan život i da ulažući svoj trud u ozelenjavanje kasnije umeju da cene javne zelene površine svog grada,
 • Najlpeše zelenilo oko predškolske ustanove, gde i sasvim mala deca treba da spoznaju prirodu koja ih okružuje i nauče od odraslih da je to nešto veoma važno za njihov život.
 • Najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta (letnja bašta)- kategorija u kojoj se takmiče isključivo ugostiteljski objekti;
 • Najlepša okućnica u kojoj se nagrađuje trud i doprinos lepšem izgledu grada vlasnika objekata za individualno stanovanje.

Početak ovogodišnje akcije je 22. maja, a prijavljivanje traje do 22. juna.

Zainteresovani se za mogu prijaviti u matičnoj opštini ili prijavu sa fotografijama mogu poslati i JKP „Zelenilu Beograd“ na adresu Mali kalemegdan 8 ili mejlom na adresu info@zelenilo.rs, sa naznakom za akciju “Za zeleniji Beograd” .

Na početku akcije takmičenje se sprovodi na nivou opština (Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica), koje biraju po troje najboljih u svih sedam kategorija.

Osvajači prvih mesta, sa svih deset gradskih opština, učestvuju u takmičenju koje će se održati na nivou grada, a na završnoj svečanosti, koja se tradiconalno održava u prostorijama JKP Zelenilo-Beograd na Malom Kalemegdanu, će biti proglašeni „najbolji od najboljih“.

JKP Zelenilo-Beograd, zajedno sa učesnicima, kojih je svake godine sve više, ovom Akcijom daje primer kako se treba odnositi prema sredini u kojoj živimo kroz podizanje ekološke sveti građana o značaju, zaštiti i unapređenju zelenih površina.

JKP Zelenilo-Beograd sprovodi akciju uz podršku Grada, resornih Sekretarijata, Službe za komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima (BEOKOM), i deset Gradskih opština.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

  Od jula uvećan roditeljski dodatak, ali uvedeni su uslovi

  Kako će ubuduće izgledati tehnički pregled vozila