in

Kako će ubuduće izgledati tehnički pregled vozila

Iako neće biti drugog tehničkog pregleda za vozila starija od 15 godina, promena u proceduri će biti, kaže Aleksandar Radenković iz Uprave saobracajne policije ističući da će tehnički pregledi biti obavezni i detaljniji.

Odluka da se vozila ne podvrgavaju dvostrukom tehničkom pregledu doneta je u interesu građana, rekao je Radenković za RTS.

Novina je da se od sada predviđa pet fotografija sa tehničkog pregleda vozila. To je prelazno rešenje a u naredne tri godine biće i video-zapis. Ove kontrole nisu toliko strože u odnosu na ranije, a ono što je bitno je dužina trajanja tehničkog pregleda, a to je minimum 30 minuta. Tako da će pregledi svakako biti detaljniji.

Što se tiče korozije, ona će uticati samo ako je reč o dubinskoj a ne površinskoj koroziji – rekao je Radenković.

Prema njegovim rečima, postoji potreba da se naše zakonodavstvo uskladi sa zakonodavstvom EU ali i želja da se smanje nesreće zbog tehničke neispravnosti vozila.

Za gotovo mesec dana koliko se meri srednja brzina na auto-putevima u zemlji, broj nesreća je smanjen za trećinu, navodi on.

Prekoračenje brzine će se i dalje meriti radarima a reagovaće i presretači. Ako uporedimo sa istim periodom prošle godine, 29 lica je manje poginulo, a 500 je manje povređenih na tim deonicama na kojima se meri srednja brzina – pojasnio je Radenković.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Prijave za takmičenje „Za zeleniji Beograd“ do 22. juna

Još jedna izložba naše sugrađanke večeras u Borči