in

Ipak neće biti duplih tehničkih pregleda za starija vozila

Neće biti duplih tehničkih pregleda kao što je najavljeno, već će oni biti kao i do sada na godinu dana, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Ovaj potez i najava izmene propisa, epilog je posle burne reakcije javnosti na vest da će za sva vozila koja su starija od 15 godina biti uveden dupli tehniči pregled.

Vlasnici starijih vozila čak su uveliko pozivali na proteste. Među predlozima se našla i ideja da jednostavno svi ostave svoja vozila na ulicama kao „pokvarena“ i tog dana odu prevozom ili peške na posao. Pitamo se kako bi izgledale gradske ulice u ovom scenariju i da li bi iko od nas uspeo da ode na posao.

Ministar Stefanović

Stefanović je pojasnio da je zakonskim odredbama još iz 2009. godine predviđeno da tehnički pregledi budu na šest meseci za vozila starija od 15 godina.

Ova odredba neće biti primenjivana i ići ćemo na izmene tog zakona. Niko ne treba da se plaši. Tehnički će biti na godinu dana, kako je bilo do sada – rekao je Stefanović za TV Prva.

Računice su pokazale da bi vlasnici ovih automobila, morali da izdvoje minimum 250 evra, koliko bi ih prosečno koštala popravka automobila, ako žele da prođu znatno rigorozniji tehnički pregled po novom pravilniku koji je trebalo da važi od 5. jula.

Statistika pokazuje da je u Srbiji oko 30 odsto automobila starije od 15 godina, mada nam se čini da je broj daleko veći.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Putarima već vreme za popravni u Bratstva i jedinstva

    Zbog Spasovdanske litije neki delovi grada biće zatvoreni