in

Preko kazni do propisnog parkiranja

Komunalci slikaju nepropisno parkirana vozila, izvor: novosti.rs

Parking servis i Komunalna policija predstavili su novi softver za evidentiranje nepropisno parkiranih automobila i izdavanje elektronskih kazni. Naplata počinje 1. oktobra.

Konačno da se napravi pomak i da se počnu kažnjavati bahati vozači koji često uzurpiraju trotoare širom Beograda. Leva obala nije izuzetak pa često moramo da zakoračimo na ulicu kako bismo zaobišli automobil koji je nepropisno parkiran.

Mi smo o ovom problemu na Levoj obali pisali ranije i drago nam je da će on početi da se rešava.

nepropisno parkiranje vozača u Borči
nepropisno parkiranje vozača u Borči

Pripadnici Komunalne policije će slikati nepropisno parkirane automobile i praviti elektronske naloge za te prekršaje. Kazna će iznositi 5.000 dinara a ukoliko se plati u roku od osam, dana biće prepolovljena.

V.d. direktora Parking servisa Andrija Čupković izjavio je da je cilj da pauk odnosi što manje automobila a da se veći deo prekršaja kažnjava na ovaj način, posredovanjem Komunalne policije.

„Intencija Parking servisa je da diže što manje vozila i to preko Komunalne policije koja će na terenu pisati prekršajne naloge da se uvede red u parkiranje u gradu. Po nalogu gradonačelnika, do 1. oktobra nepropisno parkiranje na taj način neće se sankcionisati, a od tada će postati praksa“, istakao je Čupković.

Načelnik Komunalne policije Nikola Ristić ističe da je Komunalna policija angažovana na mnogim zadacima ali da će imati kapaciteta da obavlja i ovu dužnost. Ali i ostavio mogućnost za novi konkurs Komunalne policije za prijem novih policajaca kako bi bili što efikasniji.

Izmenama Zakona iz te oblasti predviđeno je da na 1.000 stanovnika ide 1 komunalni policajac. To znači da će sa sadašnjih 300 ta brojka skočiti na 1.600.

Nadamo se da će se ova praksa primenjivati i na našoj Levoj obali kako bi se vozači koji ne razmišljaju o svojim sugrađanima sankcionisali i na taj način uredio ovaj segment saobraćaja. Ukoliko dolazak Komunalne policije izostane, mi ćemo ih vrlo rado podsetiti da i ovde ima bahatih vozača.

Takođe apelujemo na nadležne službe da adekvatno obeleže mesta za parkiranje i ona koja za to nisu dozvoljena.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Obeležavanje Zrenjaninskog puta, LOBI

Beograd put se složio sa nama

Smanjena kazna silovatelju sa Pančevačkog mosta!

Pančevački most: Taksista pronađen kako leži na kolovozu