in

Predškolski program traje do 30. juna

Predškolski program traje do 30. juna
Predškolski program traje do 30. juna

Predškolski program za oko 15 hiljada budućih prvaka u Beogradu, završava se 30. juna. Predškolski program je uslov za upis u prvi razred i doprinosi zrelosti dece za rad kakav ih očekuje u osnovnoj školi.

Mališani koji su rođeni između 1. marta 2007. i 1. marta 2008. godine, upisuju se u osnovne škole na teritoriji glavnog grada. Prema poslednjem popisu, oko 15.000 prvaka pohađaće osnovnu školu na teritoriji Grada Beograda a predškolski program trajaće do 30. juna.

Cilj pripremnog predškolskog programa je neposredna priprema dece za školu, doprinos njihovoj zrelosti i gotovosti za život i rad kakvi ih očekuju u osnovnoj školi, razvijanje sposobnosti i osobina ličnosti, proširivanje iskustva, izgrađivanje saznanja o sebi, drugim ljudima i svetu oko sebe.

Upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2014/2015. godinu počeo je još 1. aprila 2014. i trajaće do 31. avgusta 2014.

Predškolski program traje do 30. juna

Roditelji su u obavezi da svoje dete upišu u prvi razred i omoguće mu uslove za osnovno školovanje. Škola je obavezna da po službenoj dužnosti pokrene prekršajni postupak ako roditelj ne dovede dete na upis u prvi razred, ili ne priloži potvrdu da je dete upisano u neku drugu školu.

Odlaganje upisa postoji ali u slučajevima kada postoje zdravstveni razlozi za to, a to preporuči lekar specijalista koji leči dete.

Prema zakonu, roditelj ili staratelj plaća kaznu od 5.000 do 25.000 dinara ako ne upiše dete u školu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Pokošene travnate površine u Borči a danas popravka i farbanje klupa

    U Borči pokošene travnate površine. Danas popravka i farbanje klupa

    Počinje tradicionalni Vidovdanski turnir u malom fudbalu