in

Praznično radno vreme u supermarketima, bankama, pijacama…

Svi koji žele da plate račune ili odu u kupovinu trebalo bi da požure u subotu, dan uoči Božića, jer će pošte, banke, supermarketi i tržni centri širom prestonice imati skraćeno radno vreme.

Na Božić, 7. januara, gotovo ništa u gradu neće raditi, osim Glavne pošte u Takovskoj i „Veletržnice“. Beograđani bi trebalo da se pripreme i na duže čekanje prevoza jer će važiti subotnji, odnosno nedeljni red vožnje, ali dobra vest za vozače je da će u nedelju parkiranje biti besplatno. Tako će biti sve do ponedeljka, 8. januara, kada se sve vraća „u normalu“.

SUPERMARKETI

Većina supermarketa u subotu će raditi skraćeno, do 18 sati. Malo drugačije radno vreme biće u „Univereksportu“ gde će radnici sat vremena ranije otići kućama, osim u tržnom centru na Zvezadri (do 18 sati), dok će „Dis“ u Borči i Rakovici raditi najduže, sve do 19 sati. Nedelja će biti neradan dan za sve, a od ponedeljka se nastavlja sa uobičajenim radnim vremenom.

PEKARE

Pekari će napraviti pauzu u nedelju osim onih koji su u centru grada, dok će dan uoči Božića većina pekara imati redovno radno vreme, a neke će raditi koji sat kraće.

TRŽNI CENTRI

Najveći prestonički šoping molovi imaće isto radno vreme u subotu i to od 10 do 18 sati. Nedelja je neradan dan za sve, dok će od ponedeljka važiti uobičajeno radno vreme.

PIJACE

Sve pijace imaće regularno radno vreme 6. januara. Zelene pijace neće raditi na Božić, osim pijaca „Zemun“, „Banovo brdo“, „Bele vode“ i „Dušanovac“ koje će imati skraćeno radno vreme, odnosno radiće do 13 sati. Vrata Otvorenog tržnog centara ili Buvljaka biće zatvorena u nedelju, a neće raditi ni „Dušanovac“ – prodaja iz vozila, „Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac“, kao ni TC „Krnjača“ (cvetna pijaca). Izuzetak je „Veletržnica“ koja tokom božićnih praznika neće praviti pauzu.

Pijaca u Borči jača od supermarketa!

BANKE I POŠTE

Banke će u subotu imati skraćeno radno vreme, do 12, 14, 15 ili 17 sati, osim nekih u tržnim centrima koje će raditi sve do 18 sati. Nedelja je za sve bankare u gradu neradan dan, dok će od ponedeljka sve biti regularno.

Skoro sve pošte imaće skraćeno radno vreme u subotu, te će raditi uglavnom do 14 sati, dok će one koje inače rade do 19 raditi dva sata kraće. Na Božić će sve biti zatvorene, osim Glavne pošte u Takovskoj ulicu koja će, kao i do sada, raditi 24 sata.

ŠKOLE/VRTIĆI

Učenici će se u školske klupe vratiti 9. januara do kada im traje zimski raspust. Vrtići su inače zatvoreni za vikend, tako da neće raditi ni za božićne praznike.

PARKING

Parkiranje u zoniranim delovima grada biće besplatno u nedelju, 7. januara, a šalteri za rad sa strankama će biti zatvoreni. Dobra vest je da će sve javne garaže i parkirališta biti neprekidno otvoreni i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila. Od ponedeljka, 8. januara, sve se vraća u normalu.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Božićno seoce kod Hrama, zabava za najmlađe Beograđane

    Počela je prodaja Badnjaka i na levoj obali