in

Božićno seoce kod Hrama, zabava za najmlađe Beograđane

Nastupi dečjih i crkvenih horova, vožnja fijakerom, kućice sa suvenirima i ukrasima, deo su manifestacije „Božićno seoce kod Hrama“ koju će Beograđani moći da posete od 4. do 28. januara na Vračaru.

Manifestaciju će svečano otvoriti patrijarh srpski Irinej u četvrtak u 18 sati i podeliti više od 1.300 paketića mališalima, najavili su organizatori. Tada će nastupiti i hor srpske Patrijaršije „Zvonce“ sa pevačem Nikolom Rokvićem, a potom i dečji i crkveni hor. Nakon njih, posetioce očekuje nastup Slobodana Trkulje od 19 sati, dok će sat vremena kasnije zapevati etno grupa „Trag“.

Tokom manifestacije „Božićno seoce kod Hrama“ nastupiće brojni muzički izvođači među kojima su Sergej Ćetković, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Lena Kovačević, grupe Neverne bebe, Bistrik i 357 i mnogi drugi.

Osim muzike, posetioci će imati priliku da odgledaju različite pozorišne predstave, izložbe i filmove, ali i da se provozaju Božićnim fijakerom oko Hrama Svetog Save.

Lomljenje česnice i doček Srpske nove godine

Paljenje Badnjaka zakazano je za Badnji dan u 16 sati ispred Male crkve.

Lomljenje česnice će biti održano od 12 sati na platou ispred Hrama Svetog Save, dok će doček Pravoslavne Nove godine biće obeležen muzičkim programom i vatrometom.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Kako i koliko funkcioniše gradski prevoz za praznike

    Praznično radno vreme u supermarketima, bankama, pijacama…