in

Poziv udruženjima: Osniva se Savez udruženja leve obale

U rešavanju problema sugrađana na levoj obali do sada su se izdvojila tri zanimljiva udruženja građana i to UG Kotež, Eko Pančevački rit, kao i udruženje Bela čaplja iz Krnjače.

Ova udruženja, kao i njihovi aktivisti, do sada su više puta organizovali i zajedničke akcije pto je u mnogome doprinelo da neki od problema na levoj obali budu rešeni.

Nakon sastanka koji su održali predstavnici navedenih udruženja sa leve obale, izronio je predlog da se formira Savez udruženja sa leve obale, kako bi rešavanje problema svih naših sugrađana bilo još uspešnije.

Pozivamo sva udruženja građana sa leve obale da se pridruže formiranju ovog Saveza kako bi se rešavali kako ekološki, tako i komunalni, ali i svi drugi svakodnevni problemi sugrađana.

Na ovaj poziv mogu se odazvati sva udruženja građana sa leve obale, kako ona koja se bave komunalnim problemima, tako i ekološka, udruženja osoba sa invaliditeton, zatim udruženja roditelja, ali i sportska, umetničja i sva druga udruženja građana.

Ideja kreiranja ovakvog saveza na levoj obali je da se prave informacije iz svakog od naših naselja usmeravaju nadležnim institucijama, opštinskoj i gradskoj vlasti, kako bi problemi sugrađana bili rešavani brže i uspešnije.

Udruženja koja su spremna da se priključe Savezu, kao i građani koji su spremni da osnuju udruženja u svojim naseljima, mogu se obratiti nevedenim udruženjima putem njihovih Facebook stranica i to na sledećim linkovima:

Nažalost, veliki broj naselja na levoj obali još uvek nema svoja udruženja građana koja bi davala predloge i pokretala akcije u ovim naseljima. Zato su UG Kotež, Eko Pančevački rit i Bela čaplja, spremni da pruže podršku svim sugrađanima koji se odluče na osnivanje udruženja u svojim naseljima.

Samo zajedničkim naporima možemo da se izborimo da naša naselja, na celoj levoj obali postanu uređenija, čistija i lepša.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sugrađani kolabiraju na ulici od visokih temperatura

Koncentracije polena ambrozije 10 puta veća od dozvoljene