in

Požar u Zemunu izgledao zastrašujuće čak i sa leve obale

Sugrađani sa leve obale, koji su bliže Pupinovom mostu, mogli su da vide stravičnu buktinju požara koji se sinoć odigrao na zemunskoj strani.

Veliki požar izbio je oko 22 sata u magacinu fabrike plastike u Ulici cara Dušana u Zemunu, nedaleko od Pupinovog mosta, odakle se vatra proširila i na fabriku „Gaj inženjering“, salon nameštaja „Numanović pro domo“ i na krov jedne kuće. 

Posle četiri sata dramatične borbe vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar. U toj borbi jedan vatrogasac je zadobio opekotine, a lakše su povređena trojica njegovih kolega.

Prema navodima iz Hitne pomoći, odakle su četiri ekipe poslate na teren, jedan vatrogasac je sa opekotinama zadobijenim pri intervenciji prevezen u Urgentni centar, a njegovim kolegama koje su se nagutale dima pomoć je pružena na licu mesta.

Vatrogasne ekipe su u smenama pokušavale da se izbore da se stihija koja je gutala sve pred sobom ne proširi i na brojne okolne objekte. Stanari okolnih zgrada i kuća su evakuisani. Vatrogasci su razbili prozore i ušli su u salon nameštaja u nameri da spreče dalje širenje vatre. Plamen je dostizao visinu do 20 metara.

This slideshow requires JavaScript.

Prema nezvaničnim informacijama, u magacinu je u trenutku kada je izbio požar navodno bio i čuvar, a u salonu nameštaja su do 21.30 sati bile dve zaposlene. Pola sata kasnije izbio je požar. Na sreću, čuvar i radnice salona nameštaja nisu povređeni

MUP je saopštio da je na gašenju požara angažovano 39 vatrogasaca-spasilaca sa 10 vozila, ali su sve vreme pristizale nove vatrogasne ekipe.

Više desetina zabrinutih građana okupilo na obližnjem uzvišenju ali im je naloženo da se pomere zbog opasnosti od moguće eksplozije. Među okupljenima se moglo čuti da se pre izbijanja požara navodno čula i manja eksplozija, ali zvanične potvrde o tome nema. 

Kako se nezvanično može čuti, vatrogascima je dodatni problem predstavljalo i nedovoljno vode za intervenciju, zbog čega su angažovane i cisterne „Gradske čistoće“, pa i brod za prenos potrebne količine vode koji je prišao sa druge strane.

Nakon četiri sata borbe sa stihijom, vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar i oko dva sata nakon ponoći više nije bilo opasnosti od toga da se proširi na okolne objekte.

Razmere štete još se utvrđuju, a uzrok požara biće, kako je naveo ministar Stefanović, poznat po okončanju kompletnog uviđaja.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Bolji prevoz na levoj obali, možda tek sledeće godine

    U nesreći na Putu za Ovču teško povređen biciklista