in

Sugrađani povedite računa!!! Džeparoši vrebaju na liniji 43

Vodite računa! Džeparoši vrebaju na liniji 43 - 2016

Proleće je stiglo a sa njim i lepo vreme, autobusi su standardno krcati pa je ovo idealan period kada džeparoši zadovoljno trljaju ruke.

Sugrađanin Dragan iz Koteža nas je zamolio da objavimo da je u poslednjih mesec dana više osoba, a pretežno žena, bilo pokradeno u autobusu na liniji 43.

– Najčešće nestaju novčanici sa sve novcem, zdravstvenim knjižicama, ličnim kartama, platnim karticama i ostalim dokumentima koja kasnije mnogo više koštaju i novca i vremena – napisao nam je Dragan.

Džeparoši su veoma vešti i sposobni da dnevno ukradu i po deset novčanika, dok mnogi opljačkani nisu ni svesni da su ostali bez svog novčanika ili misle da im je negde ispao.

Vodite računa! Džeparoši vrebaju na liniji 43 - 2016

Često zbog male sume novca građani i ne prijavljuju krađu, ali policija ipak na dnevnom nivou dobije u proseku 11 prijava od odžeperanih Beograđana.

Skoro svi džeparoši beogradskoj policiji dobro poznati i ima ih oko stotinak. Iako često budu uhvaćeni tužilaštvo za njih retko kad traži pritvor. Sud ih tada uglavnom pušta  na slobodu i oni nastavljaju po starom.

Zato preventive radi u narednom periodu vodite više računa o ličnim stvarima kada ste u autobusu, posebno na liniji 43.

Foto: 24sata

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

  1. Ako su toliko poznati policiji (koja naravno mora da ih uhvati na delu, što zaista nije lako) onda nije teško napraviti ‘spontanu’ gradjansku akciju i u svaki javni prevoz napraviti na centralnom mestu njihovih sto fotografija sa neutralnim sloganom (npr.) sto lica našeg grada. Svi bi znali o cemu se radi i njihov biznis bi bio desetkovan, a nas grad bezbedniji.

Veliki popust za đake, a danas i za studente

Retail Park u Borči će se zvati „Shoppi“ i otvara se oktobru