Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Vodite računa! Džeparoši vrebaju na liniji 43 - 2016

Sugrađani povedite računa!!! Džeparoši vrebaju na liniji 43

u Vesti od
Tara – T2

Proleće je stiglo a sa njim i lepo vreme, autobusi su standardno krcati pa je ovo idealan period kada džeparoši zadovoljno trljaju ruke.

Sugrađanin Dragan iz Koteža nas je zamolio da objavimo da je u poslednjih mesec dana više osoba, a pretežno žena, bilo pokradeno u autobusu na liniji 43.

– Najčešće nestaju novčanici sa sve novcem, zdravstvenim knjižicama, ličnim kartama, platnim karticama i ostalim dokumentima koja kasnije mnogo više koštaju i novca i vremena – napisao nam je Dragan.

Džeparoši su veoma vešti i sposobni da dnevno ukradu i po deset novčanika, dok mnogi opljačkani nisu ni svesni da su ostali bez svog novčanika ili misle da im je negde ispao.

Zanimljivo:  Zakon koji je drastično oštetio porodilje ide na izmenu!

Vodite računa! Džeparoši vrebaju na liniji 43 - 2016

Često zbog male sume novca građani i ne prijavljuju krađu, ali policija ipak na dnevnom nivou dobije u proseku 11 prijava od odžeperanih Beograđana.

Skoro svi džeparoši beogradskoj policiji dobro poznati i ima ih oko stotinak. Iako često budu uhvaćeni tužilaštvo za njih retko kad traži pritvor. Sud ih tada uglavnom pušta  na slobodu i oni nastavljaju po starom.

Zato preventive radi u narednom periodu vodite više računa o ličnim stvarima kada ste u autobusu, posebno na liniji 43.

Foto: 24sata


Povezane teme:

1 komentar

  1. Ako su toliko poznati policiji (koja naravno mora da ih uhvati na delu, što zaista nije lako) onda nije teško napraviti ‘spontanu’ gradjansku akciju i u svaki javni prevoz napraviti na centralnom mestu njihovih sto fotografija sa neutralnim sloganom (npr.) sto lica našeg grada. Svi bi znali o cemu se radi i njihov biznis bi bio desetkovan, a nas grad bezbedniji.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh