in

Postignut dogovor o prekidu protesta, taksisti još na ulicama

Taksisti su tokom jučerašnjeg dana, kada su radikalizovali proteste, skoro potpuno paralisali širi centar grada. Oni su juče, posle desetodnevnih blokada koje su organizovane radnim danima od 12.00 do 15.00 sati, odlučili da „podignu ulog“.

Njihov plan je bio da se kolona automobila sa novobeogradske strane slije na Gazelu, a da druga potpuno blokira Slaviju, ali i sve saobraćajnice u krugu od barem jednog kilometra. I sve to u vreme kada počinje poslepodnevni špic – od 14.00 do 17.00 časova.

Blokada je organizovana i danas, uprkos što je u 14.00 časova počeo i sastanak predstavnika taksista sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji će pokušati da spreči dalje blokiranje grada i maltretiranje građana.

Ipak, Beograđanima ni danas neće preostati ništa drugo nego da satima čekaju gradski prevoz ili da pešače barem do 17.00.

Pored uobičajenih lokacija poput Trga Nikole Pašića, Ulice kneza Miloša, Takovske, Nemanjine, dela Bulevara kralja Aleksandra, treba očekivati i potpuno paralisanje saobraćaja u Savskoj, Bulevaru oslobođenja, Makenzijevoj, Beogradskoj, Kralja Milana…

Uprkos najavama da je dogovor postignut, te da su taksisti odlučili da prekinu proteste i blokade, centralne gradske saobraćajnice su i dalje paralisane pošto se na njima nalaze taksi vozila.

Predstavnik taksista Aleksandar Bijelić, izjavio je danas nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem „da će se taksisti vratiti protestima ako ono što je dogovoreno ne bude ispunjeno“.

Ja bih hteo da se izvinim svim građanima na svim problemima koji su izazvani našim protestom, koji je usledio nakon nerada gradskih vlasti i republičkih organa kada je u pitanju sprovođenje zakona. Na molbu predsednika države održali smo današnji sastanak. Na molbu da danas prestane blokada i protesti, konstatovali smo gde su sve problemi unutar rada i sprovođenja zakona. Ukoliko se desi da ono sto smo se dogovorili ne bude ispoštovano, taksisti će u mnogo većem broju i mnogo odlučnije tražiti svoja prava – rekao je Aleksandar Bijelić.

Nadamo se da će nakon ovog dogovora sugrađani moći da odahnu i vrate se običnim gradskim gužvama i zastojima.

Foto: Ras Srbija

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Penzioneri PKB danas blokirali Zrenjaninski put ka Zemunu i Padinskoj Skeli

Ugovor o finansiranju kanalizacije na levoj obali potpisuje se danas