in

Prvoaprilska šala! Posle skoro 9 godina Lobi prestaje sa radom

Nažalost 🙁 došao je i taj dan posle evo skoro 9 godina, da budemo precizni posle 8 godina, 7 meseci i 11 dana, vaš omiljeni portal Lobi Info prestaje sa radom.

Moramo priznati da smo se malo i umorili u borbi sa vetrenjačama…

Godinama smo pokušavali da ispravimo krive Drine, da utičemo na nadležne, da vas informišemo na vreme, da omogućimo nove servise, da prezentujemo naša naselja u lepom svetu.

Donekle smo u tome i uspeli, ali veliki deo toga nismo.

Mislili smo da do ovog dana nikad neće doći, ali očigleno svemu kad tad dođe kraj.

Moramo priznati da je najveći problem postalo finansiranje projekta „Lobi kao hobi“ jer vremena nemamo kao nekada, a drugi koji žele da rade na Lobi-ju za to traže nadoknadu što je logično.

Iako smo mnoge vesti uređivali sami, od samog početka smo imali novinara koji je radio na portalu i oni su za to bili plaćeni.

Kada nismo imali prihode od reklama plaćali smo iz našeg džepa

Možemo konkurisati za državnu pomoć za lokalne medije i na taj način doći do finansija, ali to bi značilo da više nema slobode kakvu je Lobi do sad imao.

Od prvog dana smo bili nezavisni društveno-zabavno portal namenjen svim građanima leve obale Dunava u Beogradu i to je najveća snaga portala.

Pisali smo prošle godine u martu (kompletna vest ovde) o tome da nam treba vaša podrška i da postoje dva načina finansiranja, kako bi ostali nezavisni:

  1. Reklamiranjem firmi na portalu, međutim usled Covid-a taj način na kojem je Lobi do sad i funkcionisao je postao dugoročno neodrživ;
  2. Mesečna i godišnja pretplata na Lobi portal za korisnike tj. građane leve obale, koji bi obezbedio finansiranje i rad na portalu;

Iako smo očekivali da će odziv građana biti veći, anketa je pokazala da naši sugrađani nisu spremni da plaćaju da Lobi postoji.

Usled svih gore pomenutih problema i nedostatka slobodnog vremena odlučili smo da posle 3140 dana postojanja prestanemo sa radom!

Srećno vam bez nas bilo građani leve obale!

Sajt će bi online, ali više neće biti novog sadržaja


Ova reportaža je bila naša prvoaprilska šala – APRILI LI LI

Sve informacije u članku su tačne i istinite osim jedne a to je da ipak nećemo prestati sa radom. Definitivno smo na prekretnici kako da nastavimo dalje, jer su mnogi primetili da imamo manje vesti nego inače. Svaki problem vidimo kao novu priliku, samo je pitanje načina. Poznati smo po tome da nikada ne odustajemo. Potrebne su nam mlade snage, koje imaju entuzijam kao mi kada smo započeli da radimo Lobi i verujemo da ćemo ih uskoro pronaći.

Nadamo se, da Vam se naša mala prvoaprilska šala dopala i da nam nećete zameriti na istoj.

Ona je imala za cilj da vidimo kakva će biti reakcija sugrađana i naših vernih pratilaca, ali i da napravimo prvoaprilsku šalu kao što smo to čini i prethodnih godina 😉

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Noćas počeli radovi na ispiranju vodovodne mreže

    U Krnjači počela priprema terena za budući učenički dom pored Poljoprivredne škole