in

Posle 23 godine zatvoren kolektivni centar u Krnjači

Kolektivni centar Krnjača, koji je otvoren 1993. godine, zatvoren je 1. jula, a oko 45 porodica bivših izbeglica i interno raseljenih lica useliće se u nove stanove u Kamendinu u opštini Zemun.

Kako je saopštio Medija centar, stanovi u Ulici Akrobate Aleksića u naselju Kamendin izgrađeni su sredstvima EU, u okviru projekta „Za bolji život“, a ukupna vrednost zgrade, nameštaja i opreme je veća od milion evra.

Zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Oskar Benedikt, šef Predstavništva UNHCR-a u Srbiji Hans Fridrih Šoder, zamenik Gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i Komesar za izbeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić posetili su 24 porodice izbeglica, 12 porodica interno raseljenih lica, kao i devet socijalno ugroženih porodica koje su ostvarile pravo na stanovanje u tom naselju.

Korisnici stanova u ulici Akrobate Aleksića bb u naselju Kamendin imaće pravo korišćenja stanova dok god su u stanju socijalne potrebe.

Prema konceptu projekta, u svakoj zgradi živeće porodica domaćin čija će uloga biti da bude veza između stanara i Centra za socijalni rad u Beogradu, da im pruža potrebnu dodatnu pomoć.

Projekat „Za bolji život“ deo je šireg programa podrške EU poboljšanju uslova života prisilnih migranata – „Za bolji život“, čija je vrednost 14,2 miliona evra.

Ostaje nada da kolektivni centar u Krnjači više nikada neće služiti za smeštaj interno raseljenih lica.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Počelo zaprašivanje komaraca

Zašto nema zaprašivanja komaraca avionima iz vazduha!?

Novo rukovodstvo Doma zdravlja na Paliluli odlučno da zavede red