Posle 23 godine zatvoren kolektivni centar u Krnjači - www.lobi-info.rs

Posle 23 godine zatvoren kolektivni centar u Krnjači

1 minut za čitanje
1

Kolektivni centar Krnjača, koji je otvoren 1993. godine, zatvoren je 1. jula, a oko 45 porodica bivših izbeglica i interno raseljenih lica useliće se u nove stanove u Kamendinu u opštini Zemun.

Kako je saopštio Medija centar, stanovi u Ulici Akrobate Aleksića u naselju Kamendin izgrađeni su sredstvima EU, u okviru projekta „Za bolji život“, a ukupna vrednost zgrade, nameštaja i opreme je veća od milion evra.

Zamenik šefa Delegacije Evropske unije u Srbiji Oskar Benedikt, šef Predstavništva UNHCR-a u Srbiji Hans Fridrih Šoder, zamenik Gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i Komesar za izbeglice i migracije Srbije Vladimir Cucić posetili su 24 porodice izbeglica, 12 porodica interno raseljenih lica, kao i devet socijalno ugroženih porodica koje su ostvarile pravo na stanovanje u tom naselju.

Korisnici stanova u ulici Akrobate Aleksića bb u naselju Kamendin imaće pravo korišćenja stanova dok god su u stanju socijalne potrebe.

Prema konceptu projekta, u svakoj zgradi živeće porodica domaćin čija će uloga biti da bude veza između stanara i Centra za socijalni rad u Beogradu, da im pruža potrebnu dodatnu pomoć.

Projekat „Za bolji život“ deo je šireg programa podrške EU poboljšanju uslova života prisilnih migranata – „Za bolji život“, čija je vrednost 14,2 miliona evra.

Ostaje nada da kolektivni centar u Krnjači više nikada neće služiti za smeštaj interno raseljenih lica.

1 Comment

Leave a Reply

Počelo zaprašivanje komaraca
Prethodna priča

Zašto nema zaprašivanja komaraca avionima iz vazduha!?

Sledaća priča

Novo rukovodstvo Doma zdravlja na Paliluli odlučno da zavede red

Poslednje od Društvo