in

Portal „Ostani kod kuće“ najlakši put do volontera kriznog štaba

Grad Beograd pustio je u rad portal beogradskih kriznih štabova „Ostani kod kuće“ na web adresi ostanikodkuce.beograd.gov.rs kako bi se olakšala komunikacija sa sugrađanima u vreme vanrednog stanja.

Putem ove web stranice organizuje se pomoć starijim i najugroženijim građanima, kao i donacije i volontiranje.

U nekoliko veoma jednostavnih koraka, građani mogu da zahtev za pomoć, ali i da doniraju sredstva ili se prijave za volontiranje.

Ipak, najbitnije je da na ovaj način mogu brzo i lako da poruče neophodne namirnice i lekove, ili zataže drugu vrstu pomoći.

Ako vam je potrebna pomoć

Na web stranici „Ostani kod kuće“, oni kojima je potrebna podrška volontera, imaju mogućnost da izaberu opštinu na kojoj stanuju. Potom im se prikazuju brojevi telefona koje treba da pozovu.

Postoji mogućnost da se popuni obrazac ako neko ne može da volontere pozove putem telefona.

Nakon prijema elektronskog zahteva, volonterske ekipe će brzo preuzeti porudžbine i potruditi se da najugroženijima u što kraćem roku na kućne adrese isporuče sve potrepštine.

Ako želite da donirate

Osim pomoći najstarijima, što čini okosnicu sajta, ovaj portal će služiti i za sve one koji žele i imaju mogućnosti da doniraju sredstva.

U opiciji doniraj, ostavljaju se broj telefona, podaci i imejl adresa, kao i poruka. 

Prijava za volontere

Svi koji žele da pomognu u ovoj krizi mogu to da učine prijavom na novi jedinstveni sistem za evidenciju volontera i volonterki.

Prijavljivanje na veb-portalu omogućeno je popunjavanjem ponuđene forme ili telefonski. Između ostalog, potrebno je navesti i da li poseduje lično prevozno sredstvo.

Portal je povezan sa nacionalnom platformom Vlade Republike Srbije za prijavu volontera, koju je realizovao Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    Od danas sve rate kredita obustavljene do jula po odluci Narodne banke

    Za poslednjih 24 sata u Srbiji još 7 osoba izgubilo život zbog korona virusa