in

Porodica u Krnjači ugrožena, sa gradilišta im na kuću pada armatura, letve i skele

Porodica Đorđević iz Krnjače bori se da zaustavi gradnju ogromnog objekta, koji se nalazi tik uz njihov dom u Branka Momirova u Krnjači. kako kažu, sa gradilišta na kuću i dvorište pada armatura, letve, skele.

Ogroman stambeni kompleks, od februara ove godine niče u Ulici Branka Momirova. Osim što što se nimalo ne uklapa u ambijent ovog naselja, gradilište je potpuno nebezbedno. najviše je ugrožena bezbednost za petočlanu porodicu Đorđević, čija je kuća tik uz ovaj objekat.

Iako je investitoru i izvođaču radova izdata zabrani dalje gradnje i nalogu da se plac vrati u prvobitno stanje, radovi na ovom objektu ne jenjavaju.

Kako kaže Dejan Đorđević, sa iskopavanjem temelja započeto je u januaru, kada su radnici istovremeno sazidali i ogradni zid. Gradnja je započeta već sledećeg meseca i odmah je postalo jasno da neće biti na propisnoj udaljenosti od kuće porodice Đorđević. 

Zgrada je nicala sa svih strana, u dužinu, širinu i visinu, čak su skelu naslonili na naš krov! – objašnjava Dejan

Prema rečima našeg sagovornika, od početka je njegova supruga pisala svima koji bi mogli da budu nadležni za ovaj slučaj. Obraćala se ministarstvima, gradonačelniku. Građevinski inspektori izlazili su na teren i gradilište su zapečatili. Doneli su i rešenje o rušenju, ali „opština Palilula nema novca za taj posao.“

Sve to radnike nije sprečilo da se vrate na objekat i nastave gradnju!

A ova porodica neprestano je ugrožena. Supruga je sa bebom izašla u dvorište, kada ih je zapljusnula hladna voda, kojom su radnici zalivali ploče. Takođe, nedavno je Đorđevićima stradao i automobil. Svakodnevno sa gradilišta padaju komadi armature, letve, delovi skela i to pravo u njihovo dvorište i na njihovu kuću.

Došlo je dotle, da kada izlazimo iz kuće, prvo pogledamo uvis, pa istrčavamo kroz kapiju. – očajan je Dejan

Radi bezbednosti svojih ćerki, starih četiri godine, dve i po, i svega pet meseci, Đorđevići su prinuđeni da se isele iz svoje kuće. Opština Palilula na pitanja o ovom slučaju ostala je nema.

Sumnje

Na gradilištu u Branka Momirova 38, table o investitoru, početku i kraju radova, nema. Prema nezvaničnim saznanjima, neimari nemaju dozvolu za zidanje ni obične kuće, a kamoli objekta ovolikih razmera.

Sugrađani sumnjaju, da je investitor „podmazao“ opštinsku administraciju, kako bi mogao da ostvari svoju zamisao o gradnji.

Izvor: Novosti, Foto: P.M.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

4 Comments

  1. Stara fora. Opština kao šalje inspekcije, pišu prijave i na kraju kažu : pa mi nemamo para za rušenje ovakve zgrade. To se znalo od početka. Nisu morali da ruše zgradu, da su hteli oni bi srušili odmah temelj. Debelo je ovo podmazano. Bravo za Lobi!

  2. Za ovo treba da se organizuje miran protest ispred gradjevine sa blokadom Zrenjaninskog puta, da se skrene pažnja nadležnih na problematiku… Pogledajte koliko ima tih zgradurina bez dozvole koje ugrožavaju okolna domaćinstva, ovo nije usamljen primer. Zato protest uz sve predhodne najave protesta, jer ovako neće niko pomoći ni opština, ni ministri, ni država, a kad krenu protesti da bar čujemo zbog čega brane da se održavaju protesti i ko štiti ove bahate investitore ne samo u ovom slučaju već po celom gradu. Šta da radimo mi koji nemamo odakle da podmazujemo po opštini službenike da nas štite, dokle da trpimo ovo? Narode organizuj se dok još možemo, da sredimo svoje dvorište barem…
    Pozdrav i hvala

Bukti požar kod kanala Sebeš, u blizini Velikog blata

Teška saobraćajna nesreća protekle noći u Borči