in ,

Popuštanje mera od ponedeljka

frizeri

Vlada Srbije je na jučerašnjoj  sednici od ponedeljka, 27. aprila, dozvolila rad pijacama na zatvorenom, frizerskim i kozmetičkim salonima, kao i teretanama i fitnes centrima, a od sledeće nedelje biće obnovljen i međugradski saobraćaj, saopštio je  epidemiolog Predrag Kon.

On je na redovnoj konferenciji za novinare posvećenoj korona virusu kazao da će prostori u kojima se obavljaju navedene delatnosti morati da se pridržavaju postojećih mera zaštite, koje podrazumevaju upotrebu maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava, ali da će se na njih primenjivati rigoroznije mere.

„Pojedini objekti, poput teretana i fitnes centara, moraju dodatno pojačati dezinfekciju prostora i posebnim protokolima urediti (poslovanje) kako bi se poštovale mere socijalnog distanciranja“, citirao je Kon saopštenje Vlade Srbije.

On je naveo da će biti preporučeno da frizeri, kozmetičari i teretane rade samo po principu zakazivanje termina, kako bi se izbeglo okupljanje većeg broja ljudi.

Kon je podsetio da mere zabrane kretanja traju od 18 časova do ponedeljka u 5 ujutro, da će penzioneri  u nedelju moći da iskoriste svojih pola sata za šetnju, a da će od sledeće nedelje moći da u krugu od 600 metara od svog stana šetaju po sat vremena u periodu od 18 do 1 čas.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

kanalizacija

Vesić obišao radove na kanalizaciji u Krnjači

bus 95

Normalizacija gradskog prevoza posle 4.maja