in

Policijac zadržao 67 ukradenih zlatnika od sugrađanke iz Ovče!

Iz kuće Viktorije Mađaru (64) iz Ovče ukradeno je 67 zlatnika, a uprkos tome što je vinovnik – prvi Viktorijin komšija – priznao tešku krađu, postupak stoji, a lopov je na slobodi.

Pljačka se dogodila početkom septembra 2013. godine. Zlatnici su bili Viktorijino nasleđe još iz detinjstva, od kada su spremani za nošenje na dan njene udaje.

Prema procenama sudskih veštaka, njihova ukupna vrednost je 4,5 miliona dinara, ali je njihova sentimentalna vrednost za Viktoriju mnogo veća.

– Živimo pošteno od svog rada, otplaćujemo stan na kredit, a ukradeno zlato bilo je porodična vrednost koja se generacijama čuva i koje je bilo sigurnost za neke crne dane. Bezočno smo opljačkani, a još više boli bespomoćnost i nezaštićenost od onih kojima su usta puna prava i pravde za građanina, a dužni su da kriminalce jure i osuđuju, umesto da ih štite od svake odgovornosti.

Najviše boli to što je pljačku izveo moj prvi komšija i čovek kog smo angažovali da radi na našem imanju Vinetu Jovanović (25), koji je to delo i sam priznao. I umesto da bude sklonjen iza rešetaka, on do današnjeg dana živi na slobodi! A policija zlatnike nama nikada nije vratila, iako su ih, kako su mi sami rekli, pronašli. Zato verujem da su i oni upleteni u ovu krađu – kaže Viktorija Mađaru.

Porodica Mađaru za nepravdu direktno optužuje policajca Željka M.

– Ubeđeni smo da je on zadržao za sebe dukate jer je i sam lopov, posle priznanja, rekao da ih je njemu predao – kažu Viktorija i njen suprug Ilija.

Što se tiče višeg tužioca, oni se pitaju kako je moguće da se za 20 meseci ne održi nijedno ročište!?

– Nakon svega, koliko samo upoznati, tužilac sad nudi nagodbu, a prethodno je “zaboravio” da zatraži pritvor, iako je krađom prekršena uslovna sloboda – pričaju Viktorija i Ilija.

Optužnica zbog migranata

Porodica Mađaru je ogorčena na policajca Ž. M., za koga su ubeđeni da je učestvovao u krađi. Ipak, Odeljenje unutrašnje kontrole nije pronašlo greške u postupku. U međuvremenu, unutrašnja kontrola uhapsila je u junu ove godine njega i njegovog kolegu S. B. zbog sumnje da su učestvovali u kriminalnoj grupi koja je krijumčarila migrante. Više tužilaštvo je podiglo optužnicu za zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljen prelazak granice protiv dvojice policajaca.

Izvor: Blic

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Sinoć muškarac uboden nožem ispred Doma zdravlja u Borči

Trojica mladića izbodena u Borči

Garavi Sokak 1. janura u Borči

Garavi Sokak svira 1. januara u Borči