in

Počinje izgradnja pruge Beograd-Pančevo

Voz na pruzi Beograd Pančevo kod Krnjače

Energoprojekt Niskogradnja je prva srpska kompanija koja je pobedila na tenderu za obavljanje zemljanih radova i izgradnju malih objekata koje sprovodi preduzeće Ruske železnice internešnal, saopštilo je danas to rusko preduzeće.

Radovi se izvode u okviru Ugovora za izgradnju objekata železničke infrastrukture i isporuku dizel motornih vozova u Republici Srbiji.

Potpisivanje sporazuma je praktično predstavljalo početak radova na delu Beograd-Pančevo, koji je prvi segment ugovora.

Uprkos složenog mehanizma međuvladinog finansiranja, strane su zajedno radile na skraćenju rokova za avansno plaćanje. Nakon dva meseca od početka radova, podizvođač je saoštio da je premašen obim obavljenih radova predviđenih datom sumom i počeo naredne etape izgradnje, navedeno je u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Pruga Beograd Pančevu snimljeno kod Sibnice

Zahvaljujući brzom rešavanju složenih proizvodnih zadataka, kompanija je obezbedila striktno poštovanje termina plana bez obzira na katastrofalne poplave u maju.

Energoprojekt Niskogradnja ima više od 60 godina iskustva u građevinskim projektima u različitim klimatskim i geoloških uslovima u 50 zemalja sveta.

Po dogovoru sa RŽD Internešnal, kompanija za dve i po godine treba da obavi određene radove – izgradnja zemljane konstrukcije, tri mala mosta i jedan vijadukt, pet cevovoda za odvod vode, železničku stanicu Krnjača , platforme (perone) na stanicama Krnjača, Ovča, Pančevo, glavne i zaustavne punktove Krnjača Most i Sebeš, industrijske (tehničke) objekte na stanicama Pančevo Glavna i Krnjača.

Železnička stanica Ovča - pruga Beograd Pančevu

RŽD Internešnal najveću pažnju posvećuje poštovanju ekoloških zahteva, zaštiti životne sredine i kvalitetu radova, navedeno je u saopštenju.

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

Besplatna radionica Maska na tvom licu u OŠ Zaga Malivuk - 2014

Besplatna radionica „Maska na tvom licu” u OŠ „Zaga Malivuk”

Opština Palilula organizuje besplatnu školu tenisa - 2014

Opština Palilula organizuje besplatnu školu tenisa