in

Počinje akcija „Plivaj i uživaj“ posvećena mališanima

Počinje akcija “Plivaj i Uživaj” posvećena mališanima - 27.09.2013

Od prvog oktobra ponovo počinje akcija Opštine Palilula „Plivaj i uživaj“na tašmajdanskom bazenu gde će naši najmlađi mališani uživati u druženju i učenju. Svakog radnog dana u dva termina, od 10 do 11 i od 15 do 16 časova oni će biti u mogućnosti da besplatno plivaju.

Opština Palilula je odlučila da i ove godine pokloni našim mališanima besplatnu obuku plivanja kroz akciju “Plivaj i uživaj”. Cilj akcije biće pravilno razvijanje detete, pravilno korišćenje slobodnog vremena na bazenu a ne za računarom. Najvažniji cilj jeste obuka plivanja jer naši mališani moraju da nauče veštinu ovog sporta kako bi se izbegle mnoge tragedije koje svake godine pogađaju naša kupališta.

Predsednik opštine Stojan Nikolić je zadovoljan prošlogodišnjom akcijom “Plivaj i uživaj” i odlučio da se i ove godine sprovede ista jer bazični sport mnogo znači za decu, a i za roditelje koji zbog krize ne mogu da priušte svojo deci karte za bazen.

“Akcijom „Plivaj i uživaj“ , biće obuhvaćeno 13.258 učenika svih 16 osnovnih škola sa Palilule, kojima će biti spodeljene propusnice za bazen. Svakog radnog dana u dva termina, od 10 do 11 i od 15 do 16 časova oni će biti u mogućnosti da besplatno plivaju. ”- izjavio je predsednik opštine Stojan Nikolić

Treba napomenuti da prošle godine opština Palilula je pored dotične akcije finansirala i ugradnju platforme na bazenu “Tašmajdan” jer su kapaciteti malog bazena bili nedovoljni. Time je omogućila da sva deca neplivači učestvuju u akciji i kvalitetnoj obuci plivanja. Što je za svaku pohvalu!

Prošle godine akciji „Plivaj i uživaj“ se odazvalo 1.300 mališana, a čak 500 njih je naučilo da pliva

Svakog radnog dana u dva termina, od 10 do 11 i od 15 do 16 časova oni su u mogućnosti da besplatno plivaju.

Prošlogodišnji odziv mališana je bio fenomenalan čak je njih 500 naučilo da pliva što je podstrek za ovogodišnje mališane neplivače. Svi zainteresovani učenici od 5-8 razreda osnovnih škola mogu da se prijave u svojim opštinama ili u školama koje pohađaju. Bitno je da deca koja su neplivači prvi put dođu u “Tašmajdan” u pratnji roditelja ili uz njihovu potpisanu saglasnost.

Pozivamo sve mališane leve obale Beograda da se prijave i učestvuju u fenomenalnoj akciji i ne zaborave da je treniranje plivanja veoma zdravo za decu školskog uzrasta jer doprinosi pravilnom razvoju i držanju tela. Akcija je dobrodošla jer svake godine se dogodi po neka tragedija na bazenima i ostalim plivalištima te sprečimo incidente i obezbedimo mališanima kvalitetnije i zdravije slobodno vreme.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

    PKB proslavlja Krstovdan - 25.09.2013

    PKB proslavlja Krstovdan u Glogonjskom ritu

    Moguća promena vlasti i u našoj opštini Paliluli - predsednik Stojan Nikolić

    Moguća promena vlasti i u našoj opštini