Počinje akcija „Plivaj i uživaj“ posvećena mališanima - 27.09.2013

Leva Obala Beograda Info – LOBI kao HOBI

Počinje akcija “Plivaj i Uživaj” posvećena mališanima - 27.09.2013

Počinje akcija „Plivaj i uživaj“ posvećena mališanima

u Vesti od
Cicak – Sve za skolu

Od prvog oktobra ponovo počinje akcija Opštine Palilula „Plivaj i uživaj“na tašmajdanskom bazenu gde će naši najmlađi mališani uživati u druženju i učenju. Svakog radnog dana u dva termina, od 10 do 11 i od 15 do 16 časova oni će biti u mogućnosti da besplatno plivaju.

Opština Palilula je odlučila da i ove godine pokloni našim mališanima besplatnu obuku plivanja kroz akciju “Plivaj i uživaj”. Cilj akcije biće pravilno razvijanje detete, pravilno korišćenje slobodnog vremena na bazenu a ne za računarom. Najvažniji cilj jeste obuka plivanja jer naši mališani moraju da nauče veštinu ovog sporta kako bi se izbegle mnoge tragedije koje svake godine pogađaju naša kupališta.

  Sutra isključenje struje u Borči

Predsednik opštine Stojan Nikolić je zadovoljan prošlogodišnjom akcijom “Plivaj i uživaj” i odlučio da se i ove godine sprovede ista jer bazični sport mnogo znači za decu, a i za roditelje koji zbog krize ne mogu da priušte svojo deci karte za bazen.

“Akcijom „Plivaj i uživaj“ , biće obuhvaćeno 13.258 učenika svih 16 osnovnih škola sa Palilule, kojima će biti spodeljene propusnice za bazen. Svakog radnog dana u dva termina, od 10 do 11 i od 15 do 16 časova oni će biti u mogućnosti da besplatno plivaju. ”- izjavio je predsednik opštine Stojan Nikolić

Treba napomenuti da prošle godine opština Palilula je pored dotične akcije finansirala i ugradnju platforme na bazenu “Tašmajdan” jer su kapaciteti malog bazena bili nedovoljni. Time je omogućila da sva deca neplivači učestvuju u akciji i kvalitetnoj obuci plivanja. Što je za svaku pohvalu!

  Obezbeđen lek za našeg Miloša

Prošle godine akciji „Plivaj i uživaj“ se odazvalo 1.300 mališana, a čak 500 njih je naučilo da pliva

Svakog radnog dana u dva termina, od 10 do 11 i od 15 do 16 časova oni su u mogućnosti da besplatno plivaju.

Prošlogodišnji odziv mališana je bio fenomenalan čak je njih 500 naučilo da pliva što je podstrek za ovogodišnje mališane neplivače. Svi zainteresovani učenici od 5-8 razreda osnovnih škola mogu da se prijave u svojim opštinama ili u školama koje pohađaju. Bitno je da deca koja su neplivači prvi put dođu u “Tašmajdan” u pratnji roditelja ili uz njihovu potpisanu saglasnost.

Pozivamo sve mališane leve obale Beograda da se prijave i učestvuju u fenomenalnoj akciji i ne zaborave da je treniranje plivanja veoma zdravo za decu školskog uzrasta jer doprinosi pravilnom razvoju i držanju tela. Akcija je dobrodošla jer svake godine se dogodi po neka tragedija na bazenima i ostalim plivalištima te sprečimo incidente i obezbedimo mališanima kvalitetnije i zdravije slobodno vreme.

  Jutros potpuni kolaps na Zrenjanincu i Pančevcu
Povezane teme:

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Poslednje iz Vesti

Idi na Vrh