in

Moguća promena vlasti i u našoj opštini

Moguća promena vlasti i u našoj opštini Paliluli - predsednik Stojan Nikolić
Moguća promena vlasti i u našoj opštini Paliluli - predsednik Stojan Nikolić

Još nije izvesno, ali naša opština Palilila možda bude prva gradska opština koja će posle Grada Beograda, ostati bez većine odbornika u lokalnoj skupštini.

Prethodne nedelje zvanično je formirana nova odbornička grupa koju čine sada već 4 bivša člana iz vladajućih stranaka.

Trenutni odnos snaga na vlasti u lokalnom parlamentu čine 30 odbornika iz vladajuće koalicije (DS, SPS i LDP) naspram opozicije (SNS, DSS i ZZS) koja broji 25 odbornika sa pravom glasa.

Ako se stanje ne promeni, vlast će ostati u istim rukama do novih izbora. Međutim, prema navodima pojedinih analitičara očekuje se rasipanje razočaranih članova iz Demokratkse stranke pa je pitanje do kad će vladajuća koalicija imati više glasova u lokalnoj skupštini.

Sledećeg ponedeljka je zakazana sednica pa su predstavnici opozicionih partija prethodnih dana često vodili neformalne razgovore, ali ne postoje naznake da će se na istoj dogoditi promena vlasti.

Nama nije primarni cilj da učestvujemo u opštinskoj vlasti, ali u svakom slučaju nećemo glasati da aktuelna vladajuća većina ostane na ovim pozicijama”, rekao je Nenad Milenković, kordinator ZZS za Beograd.

Skupština opštine Palilula - Izbori 2012Naravno sve konce u svojim rukama drži Socijalistička partije Srbije koja je “izdala” vladajuću koaliciji i tako oborila vlast u glavnom gradu.
Zasad sve ostaje po starom. Mi kao svaka ozbiljna stranka ćemo sačekati instrukcije sa vrha”, izjavio je Ljubiša Đurović, predsednik opštinskog odbora SPS.

Logični potezi u narednom periodu su raskidi koalicija po gradskim opštinama, ali to se svakako neće desiti preko noći. Do kad će Stojan Nikolić biti predsednik opštine Palilula a njegova stranka na vlasti se ne zna.

Ali jedno je sigurno, dokle god nam u javnom mnjenju glavne teme budu političari i njihova spletkarenja nama se nikako ne može pisati dobro.

Kad ne budemo znali ko je na vlasti, tek tada ćemo živeti bolje.

Šta misliš o ovome?

Leave a Reply

GIPHY App Key not set. Please check settings

One Comment

Počinje akcija “Plivaj i Uživaj” posvećena mališanima - 27.09.2013

Počinje akcija „Plivaj i uživaj“ posvećena mališanima

Stravičan sudar na skretanju ka groblju Mali Zbeg - 28.09.2013

Stravičan sudar na Zrenjaninskom putu kod groblja Mali Zbeg